«Εναλλακτικός Τουρισμός στην Ελλάδα – Καινοτόμες Προσεγγίσεις»

«Εναλλακτικός Τουρισμός στην Ελλάδα – Καινοτόμες Προσεγγίσεις»

«Εναλλακτικός Τουρισμός στην Ελλάδα – Καινοτόμες Προσεγγίσεις»

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη συμμετείχε στην Ημερίδα με θέμα «Εναλλακτικός Τουρισμός στην Ελλάδα – Καινοτόμες Προσεγγίσεις» που διοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) – Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου TOURLAB του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Η ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο εξαιρετικά θετικών μηνυμάτων για τον ελληνικό τουρισμό και αισιοδοξίας για το μέλλον του, επικεντρώθηκε στην επιστημονική προσέγγιση του θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα και την εφαρμογή καινοτόμων προτάσεων στη λειτουργία του τουρισμού, ως βασικότερου πυλώνα της ελληνικής βιομηχανίας.

Photos ElenaRapti Ημερίδα Εναλλακτικός Τουρισμός ΔΙΠΑΕ 8
«Εναλλακτικός Τουρισμός στην Ελλάδα – Καινοτόμες Προσεγγίσεις» 3

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη συγχαίροντας τον Πρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Καθηγητή Σταμάτη Αγγελόπουλο για την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει στο ίδιο τραπέζι διαλόγου εκπροσώπους της πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τουριστικής και οικονομικής ζωής της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε τις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι: «Τα τελευταία χρόνια οι επισκέπτες αναζητούν προορισμούς που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες και δραστηριότητες οι οποίες ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους και μάλιστα στρέφονται σε πιο βιώσιμες επιλογές. Οι Ειδικές Μορφές Τουρισμού, που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιό μου, μπορούν να ικανοποιήσουν τις νέες απαιτήσεις και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν τουριστική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα, όλον τον χρόνο. Μπορούν να αναδείξουν τα ιδιαίτερα στοιχεία που διαφοροποιούν έναν προορισμό, την ταυτότητα, την ιστορία και τη γεωγραφία του, κάνοντάς τον ανταγωνιστικό ώστε  να επιδιώξει τουριστική ανάπτυξη με σύγχρονους όρους, με άξονα το μέτρο, την ποιότητα και την ισορροπία, αυξάνοντας τη συνολική υπεραξία του brand «Ελλάδα»

Ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος ανέδειξε την εξωστρέφεια που έχει το ΔΙ.ΠΑ.Ε. επισημαίνοντας πως «ο εναλλακτικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα συνεχώς αυξανόμενο πεδίο ενδιαφέροντος. Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλέστατος προορισμός που οφείλει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει, ως τουριστικό πεδίο». Τόνισε πως το Πανεπιστήμιο μπορεί να αποτελέσει έναν πυλώνα αριστείας στην εκπαίδευση και έρευνα, εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους και αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο.

Την ημερίδα χαιρέτισαν:

Photos ElenaRapti Ημερίδα Εναλλακτικός Τουρισμός ΔΙΠΑΕ 9
«Εναλλακτικός Τουρισμός στην Ελλάδα – Καινοτόμες Προσεγγίσεις» 4
  • ο Αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γιουτίκας,
  • ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης,
  • ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού Καθηγητής Παναγιώτη Κασσιανίδης,
  • ο Πρόεδρος του Εργαστηρίου TOURLAB του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Καθηγητής Ευάγγελος Χρήστου,
  • ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κος Ανδρέας Μανδρίνος
  • και ο Συντονιστής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κος Γιάννης Παπαγεωργίου

Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού κα Αθηνά Μπαμπάκου παρουσίασε τον Ευρωπαϊκό Σχεδιασμό και τα Έργα του Υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση της Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ακολούθησαν δύο στρογγυλές τράπεζες όπου συζητήθηκαν αναλυτικά διαφορετικές ειδικές μορφές τουρισμού, όπως αθλητικός, θαλάσσιος, θρησκευτικός, εκθεσιακός-συνεδριακός, ιατρικός, και γαστρονομικός τουρισμός.

Η Ημερίδα απέδειξε τη δυναμική που αναπτύσσεται στη Θεσσαλονίκη ώστε η πόλη να αναδειχθεί σε προορισμό υψηλών προδιαγραφών, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…