Ο Πειραιάς ψηλώνει! Έγιναν τα εγκαίνια του εμβληματικού Πύργου

Ο Πειραιάς ψηλώνει! Έγιναν τα εγκαίνια του εμβληματικού Πύργου

Ο Πειραιάς ψηλώνει! Έγιναν τα εγκαίνια του εμβληματικού Πύργου

Ιστορικές στιγμές έζησε η πόλη μας στα εγκαίνια του Πύργου Πειραιά την Τρίτη 4 Ιουνίου! Το όραμα της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Μώραλη για την αξιοποίηση του εμβληματικού τοπόσημου του Πειραιά πήρε «σάρκα και οστά», καθώς ο Πύργος του Πειραιά αναγεννήθηκε και πλέον ακτινοβολεί σε όλο το λιμάνι, φωτεινός και σύγχρονος, συμβολίζοντας την αναγέννηση, την εξωστρέφεια και τη δυναμική που έχει αναπτύξει τα τελευταία 10 χρόνια ο Πειραιάς. Ένα μοντέρνο κτήριο, πρότυπο βιοκλιματικού σχεδιασμού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ο πρώτος «πράσινος» και ψηφιακός ουρανοξύστης της Ελλάδας.

Τα λαμπερά εγκαίνια του κτηρίου-συμβόλου της πόλης μας πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Υπουργών,  βουλευτών, αντιδημάρχων, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, προέδρων οργανισμών, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της πόλης, εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 τελέστηκε Αγιασμός στον Πύργο Πειραιά από τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη,  του Δημήτρη Ανδριόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Piraeus Tower, κοινοπρακτικού σχήματος των DIMAND, EBRD, PRODEA Investments και εκπροσώπων της, αντιδημάρχων κ.ά. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, στον σύντομο χαιρετισμό του,  επεσήμανε: «Ζούμε ένα θαύμα. Ένα όραμα 50 και πλέον ετών πήρε σάρκα και οστά. Είναι μία ιστορική στιγμή για όλο τον Πειραιά, αλλά και για όλο το Λεκανοπέδιο, η οποία θα γραφτεί στην ιστορία».

 Ήταν το 2019 όταν ο Δήμος Πειραιά προχώρησε  στην αξιοποίηση του Πύργου με διεθνή διαγωνισμό. Η κατεύθυνση ήταν σαφής: να γίνει ο Πύργος του Πειραιά σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά και για την Αττική ευρύτερα. Η ολοκλήρωση μιας  άρτιας από νομική και τεχνική άποψη διαδικασίας, οδήγησε στην ανάδειξη αναδόχου και στην υπογραφή τον Ιούλιο του 2020 της σύμβασης παραχώρησης με την κοινοπραξία, αποτελούμενη από την  Dimand, την Ευρωπαϊκή Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την εταιρεία Prodea. Σημαντικές εταιρείες με αυξημένο κύρος που έδωσαν υπεραξία στο όλο εγχείρημα, αλλά και εγγύηση για την έγκαιρη και άρτια ολοκλήρωση του έργου.

Το εμβληματικό αυτό έργο, πέρα από το οικονομικό όφελος που λαμβάνει ο Δήμος με την αξιοποίησή  του, συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης μας. Νέες επενδύσεις βρίσκονται στα σκαριά, στον κατασκευαστικό τομέα, στον τομέα των ξενοδοχείων, στον τουρισμό, αλλά και γενικότερα.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε: «Το έργο αυτό έγινε πράξη χάρη στην οραματική διάθεση του Δήμου αλλά και αυτών που το ανέπτυξαν και πήραν το επιχειρηματικό ρίσκο -συγχαρητήρια, κ. Ανδριόπουλε, σε εσάς και στο επιτελείο σας- σε μια συγκυρία όπου η χώρα έβγαινε από μια μεγάλη κρίση. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου για τη δρομολόγηση τέτοιων μεγάλων αναπτυξιακών έργων συνδέεται προφανώς και με την πίστη την οποία έχουν οι επενδυτές στις προοπτικές της χώρας. Οι οποίες με τη σειρά τους συνδέονται με το κόστος δανεισμού, τη δυνατότητα χρηματοδότησης τέτοιων περίπλοκων έργων. Όλα αυτά, λοιπόν, ήρθαν και συναντήθηκαν. Ξεπεράστηκαν οι μεγάλες δυσκολίες, η πανδημία, ένας πόλεμος στην Ουκρανία. Και βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάζουμε ένα κτίριο το οποίο με τον τρόπο του θα γίνει ένα, όχι το μόνο, ένα από τα πολλά τοπόσημα μιας πόλης, η οποία αλλάζει και η οποία προχωρά με αυτοπεποίθηση προς το μέλλον».

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

 «Με χαρά, συγκίνηση και πάνω απ’ όλα υπερηφάνεια, εγκαινιάζουμε τον Πύργο του Πειραιά, σε μια ιστορική  ημέρα για την πόλη μας. Ο Πύργος είναι εδώ και  ακτινοβολεί σε όλο το λιμάνι.

Η αξιοποίηση του Πύργου είναι ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα, για το οποίο νιώθω πραγματικά υπερήφανος κι εγώ και η δημοτική μας ομάδα. Αποδείξαμε ως Δημοτική Αρχή, ότι τα αδύνατα γίνονται δυνατά. Με σχέδιο, επιμονή, κυρίως ρεαλισμό, αλλά και σκληρή δουλειά δημιουργήσαμε, μαζί με την Piraeus Tower, την κοινοπραξία, αποτελούμενη από την  Dimand, την Ευρωπαϊκή Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την εταιρεία Prodea,  ένα ξεχωριστό τοπόσημο μοναδικής αισθητικής, ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας και πιστεύω πως όλοι οι Πειραιώτες το θαυμάζουν, το χαίρονται και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό.

Και επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο, να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο, για την εξαιρετική μας συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως, διότι είχε δει εξαρχής στον Πειραιά αυτό που είχαμε δει κι εμείς ως αυτοδιοικητική παράταξη, ένα λαμπρό μέλλον. Ευχαριστώ θερμά και την EBRD, όπως και την PRODEA Investments για την εποικοδομητική μας σύμπραξη.

Ο Πύργος ζωντάνεψε. Ο Πειραιάς ψήλωσε!

Ο Πύργος συμβολίζει για εμάς την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη και την πρόοδο που έχει κάνει ο Πειραιάς τα τελευταία δέκα χρόνια.

Και στην πόλη μας, αυτά τα δέκα χρόνια έχουν συμβεί πραγματικά πολύ μεγάλα και σπουδαία πράγματα. Δεν είναι μόνο ο Πύργος.

Με τα εγκαίνια του Πύργου Πειραιά μια βασική μας δέσμευση απέναντι στις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες γίνεται πράξη. Εκτός από ικανοποιημένοι, υπερήφανοι για αυτό το έργο, είμαστε και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε για ακόμα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα πράγματα για την πόλη μας, για τον Πειραιά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…