Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Παρέμβαση για το Μάτι

Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Παρέμβαση για το Μάτι

Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Παρέμβαση για το Μάτι

Αρείου

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσε η απόφαση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητά από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Καλλιόπη Βαρδάκη να ερευνήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά την χθεσινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας που προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση των συγγενών των θυμάτων και των εγκαυματιών.

Σύμφωνα με την παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης για τους 15 αθωωθέντες, για την αναγνώριση του ελαφρυντικού στους καταδικασθέντες, για το ύψος της ποινής για όσους ομόφωνα κρίθηκαν ένοχοι και αποφασίστηκε η μετατροπή της ποινής τους αλλά και για τον τρόπο έκτισης των ποινών.

Ολόκληρη η παραγγελία της Εισαγγελεως του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Παρακαλούμε να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη εκ μέρους σας άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών».

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Ιουλίου 2024 συμπληρώνονται έξι χρόνια από την εθνική τραγωδία στο Μάτι και στα 8 χρόνια παραγράφονται όλες οι πλημμεληματικές κατηγορίες, εάν οι όποιες καταδίκες δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες.

Δηλαδή μέσα σε δύο χρόνια θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δίκη και στο Εφετείο και να έχουν κριθεί τυχόν προσφυγές καταδικασθέντων στον Άρειο Πάγο.

Παράλληλα, αίτημα προς την εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας -τόσο ως προς το σκέλος των ποινών που επιβληθήκαν στους έξι καταδικασθέντες κατηγορούμενους, όσο και ως προς το σκέλος των αθωώσεων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι- αναμένεται να υποβάλουν οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων.

Πηγή ingr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…