Δήμος Μαραθώνος: Πυρ ομαδόν από την Αντιπολίτευση

Δήμος Μαραθώνος: Πυρ ομαδόν από την Αντιπολίτευση

Δήμος Μαραθώνος: Πυρ ομαδόν από την Αντιπολίτευση

Μαραθώνος

Ομαδικά αντιπολιτευτικά «πυρά» δέχεται η Διοίκηση Δήμου Μαραθώνος, τόσο με Δελτία Τύπου αναφορικά με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια όσο και με καθημερινά ζητήματα της περιοχής, όπως τη ζημιά που συνέβη στο δημοτικό κατάστημα Μαραθώνος.

«ΕΜΕΙΣ – Μαραθώνας»: «Ανεπάρκεια κι επικινδυνότητα της Διοίκησης»

Μετά από την σοκαριστική πτώση στο δημοτικό σχολείο Βαρνάβα, την πρόσφατη πτώση του μεταλλικού στεφανιού εν ώρα προπόνησης μικρών παιδιών στο κλειστό γήπεδο της αφετηρίας, τις αλεπάλληλες πτώσεις των μεταλλικών φωτιστικών στο κέντρο της Νέας Μάκρης, έρχεται σήμερα η πτώση γυψοσανίδας στο Δημαρχείο του Μαραθώνα -που μαθαίνω ότι ως εκ θαύματος δεν τραυμάτισε πολίτη- να μας υπενθυμίσει την πλήρη ανεπάρκεια και επικινδυνότητα της παρούσας Διοίκησης του Δήμου Μαραθώνα.
Είναι ξεκάθαρο ότι εδώ κινδυνεύουν ζωές!

«Πολίτες εν Δράσει»: «Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των πολιτών

Untitled
Δήμος Μαραθώνος: Πυρ ομαδόν από την Αντιπολίτευση 3

Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στον Μαραθώνα η Συνεδρίαση Λογοδοσίας όπου συμμετείχαμε με δύο ερωτήσεις.
Η πρώτη αφορούσε τα έργα της αποχέτευσης και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κυρίως για τα καταστήματα στο κέντρο της Νέας Μάκρης, που παραμένει απροσπέλαστο εν μέσω πασχαλινής σεζόν και παρά τις διαβεβαιώσεις του Δήμου ότι οι εργασίες θα σταματούσαν δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα.

Η συμμετοχή των επαγγελματιών του κέντρου της Νέας Μάκρης στο 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Λογοδοσίας ήταν πολύ μεγάλη. Στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στον οικονομικό μαρασμό του εμπορικού κέντρου, στην ανυπαρξία συντονισμού μεταξύ των εργολάβων και του Δήμου Μαραθώνα, στην απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας που θα μπορούσε να διευκολύνει την κυκλοφορία και την οδική σημανση, στην αδιαφορία του κ. Τσίρκα για τα προβλήματα που δημιουργούν τα έργα και την ανικανότητα του να τα επιλύσει.
Συνέχισαν, προτείνοντας το άμεσο κλείσιμο των δρόμων με άσφαλτο, καθαρισμό του κέντρου και συνέχιση των έργων μετά την καλοκαιρινή περίοδο που είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την οικονομική επιβίωση των καταστημάτων.

Οι Πολίτες Εν Δράσει δηλώσαμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στους επαγγελματίες και σε όλους τους δημότες που θίγονται τόσο οικονομικά όσο και από άποψη υγείας, εισπνέοντας καθημερινα σκόνη από τις καθυστερήσεις των έργων. Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να αποζημιωθούν οι δημότες που ζημιώνονται και να οργανώσει σε συγκεκριμένο πλαίσιο Δημοτική Διαβούλευση, τόσο για τα έργα της αποχέτευσης όσο και για τα έργα ανάπλασης του κέντρου που αναμένεται να αρχίσουν σύντομα. Οι δημότες δικαιούνται να έχουν λόγο για τα έργα που θα γίνουν μπροστά από τα σπίτια και τα καταστήματα τους. Επισημάναμε την έλλειψη πολιτικής βούλησης από τον Δήμαρχο να συντονίσει τα έργα και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των δημοτών του Δήμου Μαραθώνα. Επίσης, σχολιάσαμε τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου ύδρευσης που ταλαιπωρούν τους δημότες και την έλλειψη ενημέρωσης για τις επικείμενες διακοπές νερού.

Τέλος, προτείναμε να ψηφιστεί επί τόπου η διακοπή των έργων στο κέντρο της Νέας Μάκρης μέχρι το πέρας της καλοκαιρινής σεζόν από το Δ.Σ., αλλά δεν έγινε δεκτό.

Η δεύτερη ερώτηση που υποβάλαμε αφορούσε την πυροπροστασία και τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος, με ιδιαίτερη έμφαση στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά. Επισημάναμε τις τρεις συναντήσεις διαβούλευσης των τοπικών φορέων για την περιοχή και τη μικρή συμμετοχή του Δήμου, καθώς και το ψήφισμα που προέκυψε. Ρωτήσαμε γιατί δεν αφαιρούνται τα σαμαράκια που καθιστούν αδύνατη τη διέλευση πυροσβεστικού οχήματος, παρά την ύπαρξη σχετικής απόφασης Δ.Σ. καθώς και οι μπάρες επί της λεωφόρου Σχινιά.

Ο κ. Τσίρκας απάντησε ότι δεν του το επιτρέπει ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α, ενώ ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α σε επιστολή του μας έχει ενημερώσει ότι η λεωφόρος Σχινιά είναι δημοτικός δρόμος και άρα υπό την ευθύνη του Δήμου Μαραθώνα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και πολίτες από τον Σύλλογο οικιστών Δικαστών και Εισαγγελέων «Θέμις» και μάλιστα ο κ. Τσιμελέκης τοποθετήθηκε σχετικά, διαψεύδοντας σε πολλές περιπτώσεις τον Δήμαρχο.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίρκας μας είπε ότι το υπάρχον σύστημα πυρόσβεσης του Σχινιά μπορεί να λειτουργήσει, ενώ όλοι οι ειδικοί μας έχουν διαβεβαιώσει για το αντίθετο, καθώς και ότι έχει τοποθετηθεί ένα πυροφυλάκιο στον οικισμό Δικαστικών, το οποίο όπως μας είπε ο κ. Τσιλιμέκης δεν έχει καν νερό. Η μόνη θετική είδηση που είχαμε ήταν ότι ξεκινάει επιτέλους το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων στον Σχινιά από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι δημοτική παράταξη «Εμείς-Μαραθώνας» απείχε από τη συνεδρίαση λογοδοσίας, καθώς δεν τηρήθηκε από τον Δήμο η προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε δύο επίσης σημαντικά θέματα, τη λήξη των συμβάσεων των απασχολούμενων στον Δήμο με προγράμματα, καθώς και τη λειτουργία των ΚΑΠΗ.

Κατά την 11η συνεδρίαση που προηγήθηκε, οι Πολίτες Εν Δράσει ανέδειξαν την αδράνεια του Δήμου στην πολύ σοβαρή καταγγελία της κας Βαρβάρας Κασσελούρη για την ύπαρξη εκτροφείου σκύλων ντόμπερμαν στο γειτονικό της σπίτι στο Μάτι. Παρουσιάστηκε μέσω επιστολής όλο το ιστορικό των τελευταίων 2 χρόνων για τα πολύ αργά αντανακλαστικά του Δήμου Μαραθώνα στις καταγγελίες για κακοποίηση των ζώων.
Δυστυχώς δεν πήραμε καμία απάντηση.

Ελπίζουμε ο κ. Τσίρκας να λάβει σοβαρά υπόψη του όσα άκουσε από τους πολίτες και να αναλάβει σχετική δράση.

Εμείς παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των πολιτών, ελέγχοντας τον Δήμο και απαιτώντας να κάνει τη δουλειά του, προς όφελος των κατοίκων.

«Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα»:

366581514 115887861598880 8503476939608170234 n
Δήμος Μαραθώνος: Πυρ ομαδόν από την Αντιπολίτευση 4

Απ’ την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα.

Παρότι είχαμε στείλει έγκαιρα θέμα προς συζήτηση για την πυροπροστασία των ακινήτων (απο τίς 8/4), ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος αρνήθηκαν να συζητηθεί, με την αιτιολογία ότι η εφαρμογή του σχετικού νόμου πήρε παράταση.

Παράταση μπορεί να πήρε, ΔΕΝ ακυρώθηκε όμως!

Η πλειοψηφία υπερψήφισε τις ανταμοιβές του Δικηγορικού Γραφείου που θα ασκήσει εφέσεις ΚΑΤΑ τών αποζημιώσεων των Πυρόπληκτων. Θεωρούμε ανέντιμο, οι συμπολίτες μας που υπέστησαν τεράστια ζημιά στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αντί να βρουν τον δήμο αρωγό και να τους στηρίξει, να τον βρίσκουν απέναντι.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η Περιφερειακή Αρχή Χαρδαλιά που πρόσκεινται στην ΝΔ όπως και παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτησή μας στην λογοδοσία για τις μονιμοποιήσεις των εργαζομένων, υπερασπίστηκαν την κυβερνητική κατεύθυνση πού κρατά ομήρους τους εργαζόμενους με τίς συμβάσεις, χωρίς να διεκδικούν την αλλαγή τού νόμου!

Όσο για τα παρακρατηθέντα, ακολούθησαν την προσφιλή τους τακτική και κρύφτηκαν πίσω απ’ την ΚΕΔΕ, πού είναι πολιτικό όργανο της Κυβέρνησης.

Καταθέσαμε τους κανονισμούς για την λειτουργία των ΚΑΠΗ από άλλους δήμους, καθώς επιχείρησαν να μας παρουσιάσουν τον δικό μας, ως απόλυτα επαρκή.

Εδώ φάνηκε η γύμνια τους σε ο,τι έχει να κάνει με την υποστήριξη της τρίτης ηλικίας!

Επιπλέον, παρεβρέθηκαν ιδιοκτήτες καταστημάτων απ’ την Ν.Μακρη οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την ασυδοσία των εργολάβων που κατασκευάζουν το αποχετευτικό, καθώς έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία καί μεγάλη οικονομική ζημιά.

Απαίτησαν απ’ τόν δήμαρχο να σταθεί στο ύψος τού ρόλου του, καθώς είναι ο αρμόδιος συντονιστής που κατευθύνει τις εργασίες.

Υ.Γ
Για την live μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων, ακόμα συλλέγουν προσφορές!

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…