• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ
    • EU Climate Pact
    • Who is Who
    • ΓΕΓΟΝΟΤΑ OnCamera
    • Εν Αρχή ην ο Λόγος
    • Creative Projects
    • Ρεπορτάζ – Επικαιρότητα
    • Πρόσωπα & Γεγονότα
    • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
    • Μιλάμε…ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ
    • Αντικριστά
    • Παράγοντες
    • Μικροσκόπιο
    • Μυστικά του επιχειρείν
    • Πριν… μιλήσει η Κάλπη!
    • Φίλοι των ζώων
    • Άλλες Εκπομπές
  • Projects VR360
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
oncamera logo
Home»ΕΙΔΗΣΕΙΣ»ΥΓΕΙΑ»Χοληστερόλη: Ερευνητές ανακάλυψαν νέο φάρμακο
ΥΓΕΙΑ

Χοληστερόλη: Ερευνητές ανακάλυψαν νέο φάρμακο

By NEWS ROOM23/11/2022No Comments
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Imgsrc 2022 11 23t082619.626 Χοληστερόλη: Ερευνητές ανακάλυψαν νέο φάρμακο
A laboratory technician is seen the Inselspital Universitaetsspital Bern university hospital during researches for a vaccine against the coronavirus disease (COVID-19) in Bern, Switzerland April 22, 2020. REUTERS/Arnd Wiegmann
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Χοληστερόλη: Ερευνητές ανακάλυψαν νέο φάρμακο -Μετά τις στατίνες, η επόμενη κορυφαία κατηγορία φαρμάκων για τη διαχείριση της χοληστερόλης είναι οι αναστολείς PCSK9. – Αυτοί οι εξαιρετικά αποτελεσματικοί παράγοντες βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει την περίσσεια χοληστερόλης από το αίμα, αλλά σε αντίθεση με τις στατίνες, οι οποίες είναι διαθέσιμες ως από του στόματος παράγοντες, οι αναστολείς PCSK9 μπορούσαν να χορηγηθούν μόνο ως ενέσεις, δημιουργώντας εμπόδια στη χρήση τους.

Τώρα, μια νέα μελέτη από ερευνητές των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων (UH) και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve, που δημοσιεύτηκε στο Cell Reports, αποκαλύπτει μια, άγνωστη στρατηγική για τη διαχείριση της χοληστερόλης, με ένα φάρμακο που δεν αποκλείεται να επηρεάσει ακόμη και τις θεραπείες για τον καρκίνο.

Υπό δοκιμή φάρμακο μειώνει τη χοληστερόλη κατά 70%
Πρόκειται για φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα, το οποίο μειώνει τα επίπεδα PCSK9 και τη χοληστερόλη κατά 70% όπως έδειξαν οι δοκιμές σε πειραματόζωα.

φάρμακο

Το PCSK9 είναι ένα ένζυμο στην κυκλοφορία του αίματος, που ελέγχει τον αριθμό των υποδοχέων LDL, «μαρκάροντάς» τους για αποικοδόμηση. Οι υποδοχείς LDL, οι οποίοι βρίσκονται στην επιφάνεια των ηπατικών κυττάρων, έχουν κεντρικό ρόλο στη ρύθμιση της χοληστερόλης, αφού αναλαμβάνουν να την απομακρύνουν από το αίμα. Επομένως, ένα φάρμακο που αναστέλλει το ένζυμο PCSK9 συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των υποδοχέων LDL.

Το νέο φάρμακο χρησιμοποιεί ουσιαστικά το μονοξείδιο του αζώτου, ένα μόριο γνωστό για την αγγειοδιασταλτική του ιδιότητα. Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές υποστήριξαν ότι μπορεί επίσης να στοχεύσει και να αναστείλει το PCSK9, μειώνοντας τη χοληστερόλη. Τα ποντίκια που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το φάρμακο εμφάνισαν μείωση της «κακής» χοληστερόλης κατά 70%.

Συμβολή στη θεραπεία του καρκίνου
Εκτός από τον αντίκτυπο στον τομέα του μεταβολισμού της χοληστερόλης, τα ευρήματα μπορεί να επηρεάσουν τους ασθενείς με καρκίνο, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η στόχευση της PCSK9 μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των ανοσοθεραπειών του καρκίνου.

«Η PCSK9 δεν στοχεύει μόνο τους υποδοχείς της LDL προς αποικοδόμηση, αλλά μεσολαβεί επίσης στην αποικοδόμηση του MHC 1 στα λεμφοκύτταρα, ο οποίος χρησιμοποιείται για την αναγνώριση των καρκινικών κυττάρων», δήλωσε ο Jonathan S. Stamler, MD, κύριος συγγραφέας, της μελέτης. «Έτσι, αν ανασταλεί η PCSK9, μπορείτε να ενισχυθεί η επιτήρηση του καρκίνου από τον οργανισμό», είπε.

ΦΑΡΜΑΚΟ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
NEWS ROOM

Related Posts

myhealth Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 26 Μαΐου, η εφαρμογή της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του ΕΣΥ  MyHealth για τον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΕΗΦΥ)

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 26 Μαΐου, η εφαρμογή της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του ΕΣΥ  MyHealth για τον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΕΗΦΥ)

26/05/2025
Στα σχολεία η απόφαση της Επιτροπής

ΕΟΔΥ για κρούσματα στρεπτόκοκκου: Δεν χρειάζεται να κλείνουν οι σχολικές μονάδες

26/05/2025
ΕΦΑΡΜΟΓΗ my health Νεα ψηφιακή εποχή για την υγεία με τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς

Νεα ψηφιακή εποχή για την υγεία με τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς

10/03/2025

Comments are closed.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Μια διαφορετική συνέντευξη με τον Παύλο Μαρινάκη, στο WebTV OnCamera.gr, με τη δημοσιογράφο Εβίτα Χρυσολούρη.

📺 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε μια συνέντευξη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μιλά για επικοινωνία και πολιτική, για τις αξίες που τον καθοδηγούν, για τη σχέση πολίτη – εξουσίας – νόμου, για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για το αν ο πολιτικός σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά ανεξάρτητος ή είναι απλώς ένα προϊόν επικοινωνίας.

🔍 Ποιος είναι πίσω από τον θεσμικό ρόλο;
💬 Πόσο χώρο έχει η προσωπικότητα στην πολιτική;
🤖 Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στην εικόνα της εξουσίας;

Μια συζήτηση με βάθος, ειλικρίνεια και ουσία. Μην τη χάσετε!
Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. - Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. 
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος μιλάει στο OnCamera.gr στην εκπομπή Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη για τις σημαντικότερες προκλήσεις που απασχολούν την πόλη. την βελτίωση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και τις στρατηγικές για την ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής. Τα τρία ζητήματα που έχουν προτεραιότητα στην πόλη, όπως είπε, είναι η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ενίσχυση της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης τη θέση της δημοτικής αρχής για την όδευση των πετρελαϊκών αγωγών μέσα από τον οικιστικό ιστό και τις βιομηχανικές ζώνες της πόλης, επισημαίνοντας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων. Ταυτόχρονα , αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμανιού και στη συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η συζήτηση κάλυψε και το μέλλον της πόλης, με έμφαση στη διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η βιωσιμότητα των πολιτιστικών δράσεων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τίτλου "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη  Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη. - Η Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη φιλοξενεί στο OnCamera.gr τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, έναν άνθρωπο με σημαντική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενεργό ρόλο στα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική. 
Συζητήσαμε τις προκλήσεις και τις προοπτικές , την περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την ασφάλεια της περιοχής.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη.

Περισσότερα βίντεο

ΑΡΧΕΙΟ ΕΜΠΟΜΠΩΝ

  • Μιλάμε Χωρίς Μοντάζ
  • Who is Who
  • Creative Projects
  • Πριν μιλήσει η Κάλπη
  • Παράγοντες
  • Μικροσκόπιο
  • Αντικριστά
  • Μυστικά του Επιχειρείν
  • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
  • Ρεπορτάζ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Ερευνα - Αν.Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Ελλάδα
Facebook Youtube

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σχετικά με το κάναλι
  • OnCamera promo kit
  • Τηλ. κέντρο 210 8056324
  • Γενικό email info@oncamera.gr
  • Θέματα ύλης press@oncamera.gr
  • Δ/νση Στούντιο: Λ.Μαραθώνος 77, Πικέρμι, 19009

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Loading

© 2024 – OnCamera.gr SA – Designed by AVMap GIS SA