Δήμος Παλλήνης: Περί της πρώτης Λογοδοσίας Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμος Παλλήνης: Περί της πρώτης Λογοδοσίας Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμος Παλλήνης: Περί της πρώτης Λογοδοσίας Δημοτικού Συμβουλίου

Παλλήνης Λογοδοσίας

Από ανάρτηση της Ειρήνης Κουνενάκη:

Σε εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου.

Για την παράταξη μας ήταν καλοδεχούμενη, αφού για πολλά χρόνια, διεκδικούσαμε κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία της διοίκησης, ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο και εφαρμογή των προβλεπόμενων, όπως ο ετήσιος απολογισμός του δημοτικού συμβουλίου και η εξαμηνιαία απολογιστική ενημέρωση των θεμάτων της οικονομικής επιτροπής.
Γι αυτό και υποβάλαμε ερώτημα σχετικά με το νέο «πολυσυμμετοχικο» μοντέλο διοίκησης στο Δήμο Παλληνης και αν όντως έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες που μπορεί να το εδραιώσουν.

Γιατί εμείς προσβλέπουμε στην ουσία και όχι στην εργαλειοποίηση της χάριν της επικοινωνίας και των πρόσκαιρων εντυπώσεων.

Δυστυχώς, η διαδικασία δεν εξελίχθηκε με ουσιαστικό διάλογο. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ασάφειες και κενά ως προς την διαδικασία που θα ακολουθείται. Για τον λόγο αυτό προτείναμε, συμπληρωματικά προς τις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων και τις απαντήσεις της διοίκησης, να δίνεται ένας σύντομος χρόνος παρέμβασης των δημοτών για καθένα από τα θέματα της λογοδοσίας.

Αν και αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, η παράταξη της πλειοψηφίας δεν δέχτηκε την πρόταση μας.

Η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να συσχετιστεί με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου για να μη χαθεί ο αμεσοδημοκρατικός χαρακτήρας της αυτοδιοίκησης και κυρίως για να μην καταλήξει σε μια στείρα διαδικασία που δεν συμβάλει στην ανάπτυξη του δημοσίου διαλόγου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…