Δήμος Χαλανδρίου: Παρουσιάστηκε ο απολογισμός έργου για το 2023

Δήμος Χαλανδρίου: Παρουσιάστηκε ο απολογισμός έργου για το 2023

Δήμος Χαλανδρίου: Παρουσιάστηκε ο απολογισμός έργου για το 2023

Το πολυεπίπεδο έργο για το έτος 2023, παρουσιάστηκε κατά τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής του Δήμου Χαλανδρίου, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, στο Κέντρο Νεότητας.

Στην ειδική συνεδρίαση, παρουσιάστηκε με αναλυτικό τρόπο και στοιχεία, το σύνολο των έργων, των δράσεων και της προόδου που συντελέστηκε στον Δήμο Χαλανδρίου την περασμένη χρονιά.

Οι εισηγήσεις των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων  ανά τομέα ευθύνης και υπηρεσίας, είχαν έγκαιρα αποσταλεί προς όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για την πληρέστερη ενημέρωση και προετοιμασία της συζήτησης.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα χρήσιμη τη συνεδρίαση του Απολογισμού, γιατί έδωσε σε όλους μας την πληρέστερη δυνατή εικόνα για το τι γίνεται στην πόλη».

Τόνισε όμως ότι «δυστυχώς, η απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης από την κορυφαία θεσμική διαδικασία του ετήσιου απολογισμού πεπραγμένων,  δείχνει έλλειψη σεβασμού στον ρόλο που της ανέθεσαν οι  πολίτες αλλά και στους εργαζόμενους και τους αιρετούς που κόπιασαν για να γίνουν αυτά τα έργα.
Υποδηλώνει επίσης  με σαφήνεια την πλήρη έλλειψη εναλλακτικής αντιπρότασης επί των πεπραγμένων,  πέρα από τις συνήθεις αντιπολιτευτικές κορώνες».

Ο κ. Ρούσσος μιλώντας για το έργο της διοίκησης, υπογράμμισε ότι, «μέσα σε ένα ολοένα και δυσμενέστερο περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την ακρίβεια, τη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων και την απαξίωση του ρόλου της αυτοδιοίκησης, στον Δήμο Χαλανδρίου επιλέγουμε την ενεργό συμμετοχή και παρέμβαση και όχι την καταγγελία και αποχώρηση».

Πρόσθεσε ακόμα ότι, «μέσα σε πόλεις που φτιάχτηκαν για να εξυπηρετούν το τσιμέντο, το πετρέλαιο και τα αυτοκίνητα, προσπαθούμε με σχέδιο και σκληρή δουλειά να δώσουμε ένα διαφορετικό παράδειγμα τοπικής διοίκησης.

Με προτεραιότητα στην δημιουργία έργων υποδομών που έλειπαν για χρόνια, με μεγάλες αναπλάσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας και τη δημιουργία νέων μεγάλων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αθλητισμού. Με προτεραιότητες την στήριξη των πιο ευάλωτων οικογενειών, των σχολείων, του αθλητισμού για όλους.

Με ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στη βάση της διαλογής στην πηγή και της ενίσχυσης της κυκλικής οικονομίας.

Με συγκεκριμένο σχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο και την ενεργειακή μετάβαση με δικαιοσύνη και ισοτιμία.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε ομαδικά, με όραμα, σχέδιο και εντιμότητα και να υλοποιούμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών, με πρώτο μέλημα το δημόσιο συμφέρον».

roussosapologismos2 Δήμος Χαλανδρίου: Παρουσιάστηκε ο απολογισμός έργου για το 2023

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…