Διεθνές Συνέδριο ORCA 2024: Συνάντηση Κορυφαίων Επιστημόνων στο Ηράκλειο

Διεθνές Συνέδριο ORCA 2024: Συνάντηση Κορυφαίων Επιστημόνων στο Ηράκλειο

Διεθνές Συνέδριο ORCA 2024: Συνάντηση Κορυφαίων Επιστημόνων στο Ηράκλειο

Το διεθνές συνέδριο ORCA 2024,  θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου με πρόεδρο τον Δρ. Χρήστο Ραχιώτη, καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής (ΕΚΠΑ). Το συνέδριο αυτό τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Η στοματική υγιεινή αποτελεί έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς της δημόσιας υγείας, με συνεχή εξέλιξη και καινοτομίες που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως. Το επιστημονικό συνέδριο ORCA 2024 επικεντρώνεται στις τελευταίες εξελίξεις και έρευνες στον τομέα της τερηδόνας, προσφέροντας μια πλατφόρμα για τη διάδοση γνώσεων και τη συνεργασία μεταξύ κορυφαίων επιστημόνων, ερευνητών και επαγγελματιών του κλάδου. Μέσα από τις ποικίλες επιστημονικές παρουσιάσεις, συζητήσεις και εργαστήρια, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τεχνικές και μεθόδους πρόληψης και θεραπείας της οδοντικής τερηδόνας, καθώς και να εξετάσουν τις προκλήσεις και τις μελλοντικές κατευθύνσεις στον τομέα της στοματικής υγείας.

Στο συνέδριο συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητές στον τομέα της τερηδόνας από όλο τον κόσμο. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 170 περίπου επιστημονικές εργασίες, 4 επιστημονικά συμπόσια και 3 στρογγυλά τραπέζια.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι σύνεδροι θα συμμετάσχουν σε μια σημαντική δράση  κοινωνικής ευθύνης (CSR), που αντανακλά το πνεύμα ετοιμότητας και ανθεκτικότητας της κοινότητας. Το Σάββατο, 6 Ιουλίου, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τοπικές εθελοντικές ομάδες για μια πρωτοβουλία καθαρισμού στο Δάσος Κέρης. Αυτή η συνεργασία περιλαμβάνει οργανισμούς όπως η Ομάδα Κρίσεων, η Ένωση Εφέδρων Αξιωματικών (ΛΕΦΕΔ), η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) και η Επίδρασις.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.orca2024.com

Σχετικά με το διεθνή φορέα:

Η ORCA, με μακρά και διακεκριμένη ιστορία 70 ετών, προάγει επιτυχώς την στοματική υγεία μέσω της επιστημονικής έρευνας στον τομέα της τερηδόνας. Από την ίδρυσή της το 1953, η ORCA έχει ενώσει επαγγελματίες της οδοντιατρικής από όλο τον κόσμο, προωθώντας την έρευνα για την πρόληψη της οδοντικής τερηδόνας και τη χρήση του φθορίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…