• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ
    • EU Climate Pact
    • Who is Who
    • ΓΕΓΟΝΟΤΑ OnCamera
    • Εν Αρχή ην ο Λόγος
    • Creative Projects
    • Ρεπορτάζ – Επικαιρότητα
    • Πρόσωπα & Γεγονότα
    • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
    • Μιλάμε…ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ
    • Αντικριστά
    • Παράγοντες
    • Μικροσκόπιο
    • Μυστικά του επιχειρείν
    • Πριν… μιλήσει η Κάλπη!
    • Φίλοι των ζώων
    • Άλλες Εκπομπές
  • Projects VR360
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
oncamera logo
Home»ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ»Δήμος Αθηναίων: Δίνει 30 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες για την υπηρεσία Πρασίνου.
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Δήμος Αθηναίων: Δίνει 30 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες για την υπηρεσία Πρασίνου.

By ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Χ)31/07/2024Updated:31/07/2024No Comments
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
4 Δήμος Αθηναίων: Δίνει 30 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες για την υπηρεσία Πρασίνου.
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Οι συνδικαλιστικές καταγγέλλουν ότι η «δημοτική αρχή Δούκα παραιτείται από την όποια διεκδίκηση για να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό στην υπηρεσία Πρασίνου με νέες προσλήψεις. Χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε και ο κ. Μπακογιάννης, ότι το προσωπικό της υπηρεσίας δεν επαρκεί (329 άτομα από 629 το 2010)» και παραδίδει την συγκεκριμένη υπηρεσία στους ιδιώτες, στέλνοντας μέσω των δημοτικών τελών το λογαριασμό στους πολίτες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ:

Τον ίδιο δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων και των εργολάβων που εφαρμόστηκε με την προηγούμενη διοίκηση Μπακογιάννη συνεχίζει η διοίκηση Δούκα στο Δήμο της Αθήνας, σε όλα τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Ιουλίου 2024, έφεραν νέο διαγωνισμό για να παραδώσουν τις υπηρεσίες πρασίνου του δήμου για 3 ακόμα χρόνια σε ιδιώτη εργολάβο, με αντίτιμο 30 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας φυσικά και την στήριξη της παράταξης της ΝΔ, με την οποία το υπερψήφισε.

Όπως έδειξε η προηγούμενη σύμβαση για την παράδοση των υπηρεσιών πρασίνου στην εταιρεία UNISON, όπως έδειξαν και μια σειρά από άλλες μεγάλες εργολαβίες δεκάδων εκατομμυρίων πχ: ηλεκτροφωτισμός ύψους 54 εκατομμυρίων, βυθιζόμενους κάδους με αγγλική εταιρεία ύψους 12 εκατομμυρίων, για τις υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας στον ΚΥΑΔΑ, το πάρτι των εργολάβων συνεχίζεται και με την καινούρια δημοτική αρχή, η οποία συνεχίζει και παρατείνει αυτές τις συμβάσεις.

Η δημοτική αρχή Δούκα παραιτείται από την όποια διεκδίκηση για να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό με νέες προσλήψεις. Χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε και ο κ. Μπακογιάννης, ότι το προσωπικό της υπηρεσίας δεν επαρκεί (329 άτομα από 629 το 2010), όμως δεν κάνει το παραμικρό για να απαιτήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ούτε καν για αριθμό συμβασιούχων για να μπορεί η υπηρεσία να κάνει τη δουλειά.

Αντίθετα, επιβεβαιώνει ότι είναι πολιτική επιλογή η υποστελέχωση των υπηρεσιών για να δικαιολογούν την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση σε εργολάβους με χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες. Δεν θα ξεχάσουμε τις δεκάδες καταγγελίες για “σφαγές” στο κλάδεμα δέντρων, αφού θα συνεχίσει να υλοποιεί η Διεύθυνση Πρασίνου μόλις το 30%, ίσως και λιγότερο, των λειτουργιών πρασίνου, ενώ το 70% να το υλοποιεί ο όποιος εργολάβος που για να αυξήσει το κέρδος του θα χρησιμοποιεί ανειδίκευτο προσωπικό.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΙΔΙΩΤΕΣ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Χ)

Related Posts

DOUKASAIRETOS Χ. Δούκας: «Βελτιώνουμε τις μικροκλιματικές συνθήκες στο κέντρο της πόλης με μικρές οάσεις δροσιάς»

Χ. Δούκας: «Βελτιώνουμε τις μικροκλιματικές συνθήκες στο κέντρο της πόλης με μικρές οάσεις δροσιάς»

16/07/2025
image 24 Σε κατεδαφίσεις 70 επικίνδυνων κτισμάτων προχωρά ο Δήμος Αθηναίων 

Σε κατεδαφίσεις 70 επικίνδυνων κτισμάτων προχωρά ο Δήμος Αθηναίων 

30/06/2025
cityathensparty Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025:Ένας ολόκληρος μήνας με 57 εκδηλώσεις σε 41 σημεία της πόλης

Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025:Ένας ολόκληρος μήνας με 57 εκδηλώσεις σε 41 σημεία της πόλης

18/06/2025

Comments are closed.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Μια διαφορετική συνέντευξη με τον Παύλο Μαρινάκη, στο WebTV OnCamera.gr, με τη δημοσιογράφο Εβίτα Χρυσολούρη.

📺 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε μια συνέντευξη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μιλά για επικοινωνία και πολιτική, για τις αξίες που τον καθοδηγούν, για τη σχέση πολίτη – εξουσίας – νόμου, για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για το αν ο πολιτικός σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά ανεξάρτητος ή είναι απλώς ένα προϊόν επικοινωνίας.

🔍 Ποιος είναι πίσω από τον θεσμικό ρόλο;
💬 Πόσο χώρο έχει η προσωπικότητα στην πολιτική;
🤖 Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στην εικόνα της εξουσίας;

Μια συζήτηση με βάθος, ειλικρίνεια και ουσία. Μην τη χάσετε!
Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. - Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. 
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος μιλάει στο OnCamera.gr στην εκπομπή Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη για τις σημαντικότερες προκλήσεις που απασχολούν την πόλη. την βελτίωση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και τις στρατηγικές για την ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής. Τα τρία ζητήματα που έχουν προτεραιότητα στην πόλη, όπως είπε, είναι η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ενίσχυση της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης τη θέση της δημοτικής αρχής για την όδευση των πετρελαϊκών αγωγών μέσα από τον οικιστικό ιστό και τις βιομηχανικές ζώνες της πόλης, επισημαίνοντας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων. Ταυτόχρονα , αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμανιού και στη συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η συζήτηση κάλυψε και το μέλλον της πόλης, με έμφαση στη διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η βιωσιμότητα των πολιτιστικών δράσεων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τίτλου "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη  Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη. - Η Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη φιλοξενεί στο OnCamera.gr τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, έναν άνθρωπο με σημαντική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενεργό ρόλο στα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική. 
Συζητήσαμε τις προκλήσεις και τις προοπτικές , την περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την ασφάλεια της περιοχής.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη.

Περισσότερα βίντεο

ΑΡΧΕΙΟ ΕΜΠΟΜΠΩΝ

  • Μιλάμε Χωρίς Μοντάζ
  • Who is Who
  • Creative Projects
  • Πριν μιλήσει η Κάλπη
  • Παράγοντες
  • Μικροσκόπιο
  • Αντικριστά
  • Μυστικά του Επιχειρείν
  • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
  • Ρεπορτάζ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Ερευνα - Αν.Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Ελλάδα
Facebook Youtube

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σχετικά με το κάναλι
  • OnCamera promo kit
  • Τηλ. κέντρο 210 8056324
  • Γενικό email info@oncamera.gr
  • Θέματα ύλης press@oncamera.gr
  • Δ/νση Στούντιο: Λ.Μαραθώνος 77, Πικέρμι, 19009

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Loading

© 2024 – OnCamera.gr SA – Designed by AVMap GIS SA