Δερματολογική Εταιρεία: «Δεν είναι τρίχες. Είναι τα μαλλιά σου!»

Δερματολογική Εταιρεία: «Δεν είναι τρίχες. Είναι τα μαλλιά σου!»

Δερματολογική Εταιρεία: «Δεν είναι τρίχες. Είναι τα μαλλιά σου!»

Ένας στους τέσσερις άντρες χάνει μαλλιά

Ένας στους τέσσερις άντρες χάνει μαλλιά πριν τα 20 του χρόνια, σύμφωνα με την Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ).

Η ΕΔΑΕ προχωρά σε εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο «δεν είναι τρίχες. Είναι τα μαλλιά σου!», με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, καθώς η τριχόπτωση είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουν άνδρες αλλά και γυναίκες κάθε ηλικίας.

Η καμπάνια, που έχει ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει όλο τον μήνα, μιλάει σε άνδρες αλλά και γυναίκες κάθε ηλικίας για την απώλεια τριχών, τις μορφές αλωπεκίας και τις νέες θεραπείες που δίνουν λύσεις. Κυρίως όμως καθιστά σαφές ότι ο μόνος ειδικός για την σωστή αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων είναι ο δερματολόγος, τον οποίο θα πρέπει να επισκεφθούν όλοι όσοι παρατηρούν έντονη τριχόπτωση, ώστε να γίνει η σωστή διάγνωση και να δοθεί από εκείνον η κατάλληλη εξατομικευμένη θεραπεία, ανάλογα με την αιτία του προβλήματος.

Όπως αναφέρει ΕΔΑΕ, η τριχόπτωση αφορά και στους άντρες και στις γυναίκες.

Στους άνδρες:

25%, περίπου, πάσχει από ανδρογενετική αλωπεκία και αρχίζουν να χάνουν μαλλιά πριν την ηλικία των 20.

65%, περίπου, εμφανίζει κάποιο είδος τριχόπτωσης μέχρι την ηλικία των 35 ετών, περίπου.

85%, περίπου, παρουσιάζει έως την ηλικία των 50 ετών εμφανή αραίωση.

Στις γυναίκες:

1 στις 4 γυναίκες, περίπου, επηρεάζεται από τριχόπτωση και αραίωση των μαλλιών και η πλειονότητα αυτών πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που εμφανίζουν προβλήματα τριχόπτωσης είναι μεταξύ 25 και 35 ετών.
24% των γυναικών, σύμφωνα με διάφορες έρευνες, αισθάνονται ότι η απώλεια μαλλιών ισοδυναμεί με την απώλεια ενός άκρου.

«Από αυτό αντιλαμβάνεται κανείς πόσο βαθιά επηρεάζει το συγκεκριμένο πρόβλημα και πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση, η πρόληψη αλλά και η αντιμετώπισή του» αναφέρει η ΕΔΑΕ.

woman 586185 1280 678x381 1 Δερματολογική Εταιρεία: «Δεν είναι τρίχες. Είναι τα μαλλιά σου!»
Δερματολογική Εταιρεία: «Δεν είναι τρίχες. Είναι τα μαλλιά σου!» 2

Στις αιτίες της γυναικείας τριχόπτωσης συμπεριλαμβάνονται:

Η έλλειψη σιδήρου (από την περίοδο ή από την εγκυμοσύνη)

Κάποιες διαταραχές του θυρεοειδή (όπως ο υποθυρεοειδισμός)

Η εμμηνόπαυση

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCO)

Η λήψη φαρμάκων και

Η χημειοθεραπεία.

«Με την καμπάνια αυτή, η ΕΔΑΕ στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας, που αντιμετωπίζουν συχνά το πρόβλημα της απώλειας των τριχών και συχνά αναζητούν λύσεις σε μη εξειδικευμένους χώρους όπως κομμωτήρια, ινστιτούτα ομορφιάς ακόμα και καταστήματα καλλυντικών, ζητώντας συμβουλές από μη ειδικούς, αισθητικούς, κομμωτές κά, με αποτέλεσμα να μην λύνεται το πρόβλημα αλλά αντίθετα, πολύ συχνά, να χειροτερεύει», επισημαίνει ο Ιωάννης Μπάρκης, πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

«Το πρόβλημα της έντονης απώλειας τριχών, εκτός των άλλων, δημιουργεί ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα, στρες, ακόμα και συμπτώματα κατάθλιψης στους νέους άνδρες και πολύ περισσότερο στις γυναίκες που το βιώνουν».

«Το πολύ σημαντικό ευχάριστο νέο που μας κάνει σαν δερματολόγους ιδιαίτερα χαρούμενους είναι ότι εδώ και λίγους μήνες κυκλοφορούν σύγχρονες καινοτόμες θεραπείες που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά αποτελεσματικά το ιδιαίτερα δυσίατο πρόβλημα της γυροειδούς αλωπεκίας (τριχοφάγου) σε άνδρες και γυναίκες», αναφέρει ο κ. Μπάρκης.

Η ΕΔΑΕ καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν υπεύθυνα, ότι για την οποιαδήποτε μορφή τριχόπτωσης θα πρέπει να επισκεφθούν άμεσα το δερματολόγο τους, που είναι ο μόνος ειδικός γιατρός, που έχει σπουδάσει και εξειδικευτεί στις παθήσεις και στις θεραπείες του τριχωτού της κεφαλής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…