Απόκριες στην Αθήνα: Οι εκδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο

Απόκριες στην Αθήνα: Οι εκδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο

Απόκριες στην Αθήνα: Οι εκδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο

Αθήνα θα γιορτάζει τις Απόκριες με εκδηλώσεις στο ιστορικό

Από σήμερα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα η Αθήνα θα γιορτάζει τις Απόκριες με εκδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο αλλά και με ανοιχτά καταστήματα.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης – Σύνταγμα, Πλάκα, Μοναστηράκι – θα είναι ο χώρος που το εμπορικό επιμελητήριο έχει οργανώσει χορευτικά και μουσικά δρώμενα καθώς και το παραδοσιακό γαϊτανάκι των Αποκριών.

«Θέλουμε να ξαναδούμε στους δρόμους της Πλάκας καρναβαλιστές να διασκεδάζουν με την ψυχή τους, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Να ξανακάνουμε την ομορφότερη γωνιά της Αθήνας το κέντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων της πρωτεύουσας και η γιορτή αυτή να αποτελεί από τώρα και στο εξής πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες, κάτι που θα τονώσει και την επιχειρηματικότητα», είναι το μήνυμα του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα καταστήματα στην πρωτεύουσα θα είναι ανοιχτά και με προσφορές για τους καταναλωτές. Η μεγάλη καρναβαλική γιορτή του επιμελητηρίου γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ.

Το Σάββατο 16/3, η Ένωση Λέσβου «Άγιος Δημήτριος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ο Μόλυβος», μας υπόσχονται άλλο ένα ταξίδι στην αποκριάτικη παράδοση της χώρας μας, με μια διαδρομή αναβίωσης της «Πατινάδας», τοπικού εθίμου της Λέσβου.

Τέλος, την Κυριακή 17/3, θα γιορτάσουμε τη λήξη της αθηναϊκής Αποκριάς με μια μεγάλη αποκριάτικη πομπή στο κέντρο της πόλης, μία δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, με ανιματέρ, ζογκλέρ, βραζιλιάνικα κρουστά και άλλους διασκεδαστές.

Το καρναβάλι κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, στον Λόφο του Φιλοπάππου, που έχει καθιερωθεί σε τοπόσημο για το πέταγμα του χαρταετού και τα παραδοσιακά Κούλουμα, που θα γιορτάσουμε παρέα με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και το συγκρότημα Χάρισμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…