Από Άμβωνος το… ανάθεμα για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Από Άμβωνος το… ανάθεμα για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Από Άμβωνος το… ανάθεμα για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης (4/2) λειτουργίας οι ιερείς στους ναούς όλης της χώρας διάβασαν την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, με την οποία εκφράζεται η αντίθεση της εκκλησίας στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πριν από λίγες ημέρες η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα να αντιτεθεί στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Στο κείμενο που διαβάστηκε υποστηρίζεται πως «ο λεγόμενος “γάμος των ομοφυλοφίλων” είναι ανατροπή του χριστιανικού γάμου και του θεσμού της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογένειας».

Αναφέρεται επίσης πως «η ομοφυλοφιλία έχει καταδικαστεί από τη σύνολη εκκλησιαστική παράδοση, αρχής γενομένης από τον Απόστολο Παύλο και αντιμετωπίζεται με τη μετάνοια, η οποία είναι αλλαγή τρόπου ζωής».

Να σημειωθεί πως η Ιερά Σύνοδος είναι αντίθετη και στο ζήτημα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς υποστηρίζει ότι «καταδικάζει τα μελλοντικά παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων». Προστίθεται παράλληλα ότι η παρένθετη μητρότητα θα δώσει κίνητρα για την εκμετάλλευση των γυναικών και την αλλοίωση του θεσμού της οικογένειας.

«Όλα αυτά η εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί γιατί θα προδώσει την αποστολή της» τονίζεται στο κείμενο της Ιεράς Συνόδου. «Η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά και σε αυτή την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στη μετέπειτα εξέλιξή τους» αναφέρουν οι ιεράρχες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…