Απανωτά κρούσματα απατεώνων ως εργαζόμενοι Δήμων

Απανωτά κρούσματα απατεώνων ως εργαζόμενοι Δήμων

Απανωτά κρούσματα απατεώνων ως εργαζόμενοι Δήμων

Ακόμη μια περίπτωση, από τις πολλές, το τελευταίο, που υποχρεώνεται να εκδώσει ανακοίνωση για να προειδοποιήσει τους πολίτες ότι άγνωστοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Πρόκειται για τον δήμο Πατρέων, που, όπως αναφέρει, απατεώνες επικοινωνούν στα σταθερά τηλέφωνα δημοτών και παριστάνοντας τους εργαζόμενους στην Κοινωνική Υπηρεσία ισχυρίζονται ψευδώς ότι ο Δήμος θέλει να τους βοηθήσει οικονομικά, σε διάφορα επίπεδα, προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα, με τελικό σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους.

“Ενημερώνουμε ότι αυτό ΔΕΝ ισχύει, κανένας υπάλληλος του Δήμου Πατρέων, δεν τηλεφωνεί στα σπίτια. Πρόκειται για απάτη. Μην δίνετε σε κανέναν, κανένα προσωπικό σας, στοιχείο, κωδικό κ.λπ.” τονίζει ο δήμος στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα θύματα των απατεώνων έπεσαν και κάτοικοι των Σερρών, αφού επιχειρηματίες της περιοχής λάμβαναν κλήσεις από άτομα που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑ, χρησιμοποιώντας μάλιστα και στοιχεία από τη Διαύγεια, προκειμένου να εμφανίζονται αληθοφανή τα όσα λένε.

Το ίδιο συνέβη και στο δήμο Σερβίων, όπου οι απατεώνες εφαρμόζουν την εξής μέθοδο. Πραγματοποιούν κλήσεις από κινητό τηλέφωνο, συνήθως καρτοκινητό, και ενημερώνουν ψευδώς ότι, καλούν από το λογιστήριο ή την ταμειακή υπηρεσία, αναζητώντας κινητά ή email προκειμένου να στείλουν συγκεκριμένα link προβάλλοντας σαν δικαιολογία την πληρωμή ενταλμάτων, επιστροφή ποσών παρακράτησης και βεβαιώσεις παρακράτησης.

Το ίδιο συνέβη και στο δήμο Ωρωπού, στο δήμο Χαλκιδέων, όπου οι απατεώνες παρίσταναν τον αντιδήμαρχο, στο δήμο Βύρωνα και στο δήμο Πύργου, ενώ πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, θύμα απάτης είχε πέσει και ο τότε δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης, με τους επιτήδειους να του αποσπούν περί τα 7.800 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…