Mαραθώνας: 1η Τηλεδιάσκεψη Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με σοβαρά θέματα στην ατζέντα

Mαραθώνας: 1η Τηλεδιάσκεψη Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με σοβαρά θέματα στην ατζέντα

Mαραθώνας: 1η Τηλεδιάσκεψη Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με σοβαρά θέματα στην ατζέντα

||

Αγαπητοί Γονείς,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η χθεσινή (16/03/2021) σύσκεψη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π.) έγινε για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι δια περιφοράς, με πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού συζητήθηκαν πολύ σοβαρά θέμα και υπήρχε η δυνατότητα να αναλυθούν σε βάθος τα σοβαρά ζητήματα που υπήρχαν.

Για την ενημέρωσή σας, συζητήθηκαν:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Η κατανομή του τακτικού ποσού από τις πιστώσεις του ΥΠ.ΕΣ., για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την Αναμόρφωση του προαύλιου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέα Μάκρης και απόδοσή του προς χρήση στους μαθητές.

Μετά την κατεδάφιση του «γιαπιού» στο 1ο Δημοτικό Νέας Μάκρης, πολλά γράφτηκαν και  πολλά ειπώθηκαν, με αφορμή κάποιες «άστοχες» δημοσιεύσεις για την χρήση του συγκεκριμένου σχολικού χώρου.

Η ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε στην χθεσινή (16/03/2021) Δ.Ε.Π. για τον χώρο αυτόν είναι η εξής:

«Ο Σχολικός χώρος αυτός, θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα περιφραχθεί για χρήση από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, ως προαύλιος χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, συμμορφούμενος με τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας».

Επίσης μας έγινε γνωστό ότι υπάρχει συμφωνία του κου Δημάρχου με την αρχιτέκτονα που έχει αναλάβει το σχέδιο, να είναι έτοιμο έως τις αρχές Απριλίου.

Ως Γονείς είμαστε σε αναμονή της υλοποίησης, το ταχύτερο δυνατό, ώστε να παραδοθεί προς χρήση ο χώρος στα παιδιά.

ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για τα απολογιστικά στοιχεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Η ενημέρωση αφορούσε την πορεία του ελέγχου που εξελίσσετε εδώ και αρκετά χρόνια, για το «αγνοούμενο» ποσό των 241.516,68 ευρώ στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή, όπως προκύπτει από τα έτη 2011-2015.

Μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών και πιέσεωντων μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας να ερευνηθεί και να ανευρεθεί το «αγνοούμενο» αυτό ποσό προς όφελος των σχολείων και των παιδιών μας, στις 04-01-2021 έχει αποσταλεί στον Δήμο και την Α’θμια Σχολική Επιτροπή ένα πόρισμα, που μέχρι στιγμής δεν έχει αποσταλεί στα μέλη της Σχολικής Επιτροπής και της Δ.Ε.Π., ώστε να γίνει η σχετική μελέτη του πορίσματος και να υπάρξουν οι όποιες παρατηρήσεις ή σχολιασμοί.

Από τις αποσπασματικές πληροφορίες που έχουμε σχετικά με το συγκεκριμένο πόρισμα, υπάρχουν σοβαρές επισημάνσεις που πρέπει να αιτιολογηθούν στον τρόπο υπολογισμού και τον καθορισμό του ύψους του ποσού, που θα πρέπει να αποδοθεί στην Α’θμια Σχολική Επιτροπή.

Στο τέλος της ενημέρωσης προτείναμε προς τα μέλη της Δ.Ε.Π. το εξής:

«Αίτημα προς τον Δήμο & την Α’θμια Σχολική Επιτροπή, να αποσταλεί άμεσα το σχετικό πόρισμα, σε όλα τα μέλη της Α’θμιας Σχολικής Επιτροπής και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας».

Η πρόταση υπερψηφίστηκε και αναμένουμε την άμεση υλοποίησή της, καθώς είναι αυτονόητο οι όποιες επισημάνσεις ή παρατηρήσεις πρέπει να γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα από την παραλαβή του πορίσματος, γιατί αν δεν γίνουν στον σωστό χρόνο και «χαθεί» η όποια ευκαιρία για επισημάνσεις ή παρατηρήσεις, μπορεί να βρεθεί ζημιωμένη η Α’θμια Σχολική Επιτροπή και κατ’ επέκταση τα σχολεία και τα παιδιά μας.

Κλείνοντας, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, τέτοια σοβαρά θέματα δεν μπορούν να συζητούνται σε «δια περιφοράς» συνεδριάσεις, ελπίζουμε εκτός από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας που προς τιμήν της «άνοιξε» τον δρόμο, να αρχίσουν να γίνονται και τηλεδιασκέψεις στις άλλες Επιτροπές του Δήμου Σχολικές και μη, γιατί υπάρχουν πολλά σοβαρά θέματα προς διευθέτηση.

stamp signs01 2 Mαραθώνας: 1η Τηλεδιάσκεψη Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με σοβαρά θέματα στην ατζέντα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Ο Δήμος Διονύσου, σε συνέχεια της δέσμευσής του να παρέχει ένα ασφαλές και σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, προέβη στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων σε εννέα σχολικές…

Υγεία, κοινωνική πολιτική, κοινωνική συνοχή και οικογένεια είναι τα κύρια θέματα της ΚΕΔΕ στον προσυνεδριακό διάλογο που αφορούν στις πολιτικές και τις δράσεις των δήμων και συζητήθηκαν στην 3η προσυνεδριακή…

Η τοποθέτηση του Γ. Οικονόμου Με αφορμή ανάθεση της δημοτικής αρχής υπηρεσιών επισκόπησης και κατάθεσης πορίσματος επί των εκθέσεων του Γιαβάσειου που κατατέθηκαν από την μισθώτρια εταιρεία, όπως και σε…