Προχωρά η ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια – Ποια ιδρύματα δεν έχουν «συμμορφωθεί»

Προχωρά η ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια – Ποια ιδρύματα δεν έχουν «συμμορφωθεί»

Προχωρά η ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια – Ποια ιδρύματα δεν έχουν «συμμορφωθεί»

Σε εξέλιξη η διαδικασία οργάνωσης και λειτουργίας στα Πανεπιστήμια για την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

Με βάση τα στοιχεία που προώθησε στην Εθνική Αντιπροσωπεία – στο πλαίσιο απάντησής του σε σχετική ερώτηση – ο Υφυπουργός Παιδείας Συρίγος το σύνολο των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας (24 στον αριθμό) έχουν προχωρήσει στη συγκρότηση επιτροπής ασφαλείας και προστασίας.

Ωστόσο, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας δεν έχουν ακόμα ιδρύσει μονάδες ασφαλείας και προστασίας όπως προβλέπει ο νόμος.  

Παράλληλα, αρκετά Πανεπιστήμια δεν έχουν προχωρήσει στην διαμόρφωση σχεδίου ασφαλείας.

Αυτά είναι τα εξής:

ΕΜΠ, Πάντειο, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Δημοκρίτειο, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πατρών και Πελοποννήσου.

Επίσης, χωρίς σύστημα και κανονισμό ελεγχόμενης πρόσβασης, παραμένουν τα εξής ιδρύματα:

ΕΜΠ, Πάντειο, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Κρήτης, Δημοκρίτειο, Δυτικής Μακεδονίας, Μεσογειακό, Πατρών, Πελοποννήσου καθώς και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Επισημαίνεται – και στην απάντηση του Υπουργού – πως η παράλειψη έκδοσης από Α.Ε.Ι. της απόφασης έγκρισης του κανονισμού ελεγχόμενης πρόσβασης και μη εφαρμογής και λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης εντός των προθεσμιών, λαμβάνεται υπόψη για την έκδοση της απόφασης κατανομής της τακτικής δημόσιας επιχορήγησης.

neolaia.gr

Πηγή εικόνας: Intime

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/TyrvWCIzQzE Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» παραχώρησε ο δημοφιλής ηθοποιός και πρώην αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Χάρης Ρώμας, με αφορμή την ενεργή του συμμετοχή στην περιβαλλοντική…

https://youtu.be/P6s4O2iV4lw Τις… καυτές πατάτες της επικαιρότητας σχολιάζει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας, καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» με την Βιργινία Μάρκου. Ο κ.…

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…