Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της Οικίας Γαζή στην Άμφισσα * Παν. Ταγκαλής: «Ένας ακόμα χώρος πολιτισμού για το Δήμο Δελφών»

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της Οικίας Γαζή στην Άμφισσα * Παν. Ταγκαλής: «Ένας ακόμα χώρος πολιτισμού για το Δήμο Δελφών»

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της Οικίας Γαζή στην Άμφισσα * Παν. Ταγκαλής: «Ένας ακόμα χώρος πολιτισμού για το Δήμο Δελφών»

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της οικίας Γαζή στην πόλη της Άμφισσας, με την ολοκλήρωση των οποίων θα αποδοθεί ένας ακόμα σημαντικός χώρος πολιτισμού στο Δήμο Δελφών.
Το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση οικείας Γαζή στην Άμφισσα και μετατροπή σε πολιτιστικό χώρο» είναι προϋπολογισμού 336.208,12 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης για την αποκατάσταση και επισκευή των ζημιών του κτηρίου που έχουν επέλθει με την πάροδο του χρόνου, εναρμονιζόμενο πλήρως με τα ιστορικά του στοιχεία, όντας ταυτόχρονα λειτουργικό για να ανοίξει τις πύλες του ως ένας νέος χώρος πολιτισμού.
Να θυμίσουμε ότι, σε δήλωσή του κατά την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας, κ. Νικόλαος Λουπάκος, είχε σημειώσει: «Η πρωτεύουσα του Δήμου μας, η Άμφισσα εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο τους χώρους πολιτισμού, βελτιώνοντας συνεχώς τις υποδομές οι οποίες δύνανται να στεγάζουν ανάλογες δράσεις. Η παρούσα θητεία εξασφάλισε για το εν λόγω έργο πρόσθετη χρηματοδότηση περίπου 110.000 ευρώ, καλύπτοντας επαρκώς τις ανάγκες που έχει το κτήριο ώστε να επισκευαστεί και να ακολουθήσει η έναρξη λειτουργίας του. Ταυτόχρονα εκτελούμε το χρέος μας απέναντι στους πολύτιμους δωρητές του τόπου μας, αξιοποιώντας την περιουσία που παρέδωσαν σε κοινή χρήση, όπως έπραξαν στην προκειμένη περίπτωση, και τις ευχαριστούμε θερμά για το μεγαλείο της ενέργειάς τους, η κα Αικατερίνη Γαζή-Καρελά και η κα Ευαγγελία Γαζή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…