Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της Οικίας Γαζή στην Άμφισσα * Παν. Ταγκαλής: «Ένας ακόμα χώρος πολιτισμού για το Δήμο Δελφών»

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της οικίας Γαζή στην πόλη της Άμφισσας, με την ολοκλήρωση των οποίων θα αποδοθεί ένας ακόμα σημαντικός χώρος πολιτισμού στο Δήμο Δελφών.
Το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση οικείας Γαζή στην Άμφισσα και μετατροπή σε πολιτιστικό χώρο» είναι προϋπολογισμού 336.208,12 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης για την αποκατάσταση και επισκευή των ζημιών του κτηρίου που έχουν επέλθει με την πάροδο του χρόνου, εναρμονιζόμενο πλήρως με τα ιστορικά του στοιχεία, όντας ταυτόχρονα λειτουργικό για να ανοίξει τις πύλες του ως ένας νέος χώρος πολιτισμού.
Να θυμίσουμε ότι, σε δήλωσή του κατά την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας, κ. Νικόλαος Λουπάκος, είχε σημειώσει: «Η πρωτεύουσα του Δήμου μας, η Άμφισσα εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο τους χώρους πολιτισμού, βελτιώνοντας συνεχώς τις υποδομές οι οποίες δύνανται να στεγάζουν ανάλογες δράσεις. Η παρούσα θητεία εξασφάλισε για το εν λόγω έργο πρόσθετη χρηματοδότηση περίπου 110.000 ευρώ, καλύπτοντας επαρκώς τις ανάγκες που έχει το κτήριο ώστε να επισκευαστεί και να ακολουθήσει η έναρξη λειτουργίας του. Ταυτόχρονα εκτελούμε το χρέος μας απέναντι στους πολύτιμους δωρητές του τόπου μας, αξιοποιώντας την περιουσία που παρέδωσαν σε κοινή χρήση, όπως έπραξαν στην προκειμένη περίπτωση, και τις ευχαριστούμε θερμά για το μεγαλείο της ενέργειάς τους, η κα Αικατερίνη Γαζή-Καρελά και η κα Ευαγγελία Γαζή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/bbXr1oornq4 Στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο Ευάγγελος Αλμπάνης εξελέγη μέλος, ως προτεινόμενος από την Παράταξή του, ενώ έχει να επιδείξει -παρά το νεαρό της ηλικίας του- μία…

https://youtu.be/k1fIXgSAumw Αξιόλογος και αυθεντικός χοροδιδάσκαλος από την Κρήτη o Γιάννης Μεγαλακάκης. Με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της κρητικής παράδοσης, ο Γιάννης Μεγαλακάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του On Camera «Εν…

https://youtu.be/F94ngpOCEhM Την Παρασκευή 26/01/2024 το OnCamera.gr βρέθηκε στο National Event του Climate Pact. Στη κάμερα μας μίλησαν:H συντονίστρια της χώρας για την Ελλάδα για το EU Climate Pact και Διευθύνουσα…