Τραμπ: Έχω καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι για την Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά για τις επαφές του με Πούτιν και Ζελένσκι

Σήμερα, 26 Απριλίου 2026, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στον πόλεμο της Ουκρανίας, αναφέροντας ότι διατηρεί ενεργές επαφές τόσο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται είναι «καλές».

Αναφορά στις συζητήσεις και τις προθέσεις του

«Δουλεύουμε για την κατάσταση, τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία, και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε κάτι», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News. Ο Τραμπ, ωστόσο, παρέμεινε συγκρατημένος σχετικά με την τελευταία φορά που είχε μιλήσει με τον Πούτιν, επισημαίνοντας τη σημασία των συνομιλιών που έχει μαζί του και τον Ζελένσκι, χωρίς να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η κριτική του για το μίσος ανάμεσα στους δύο ηγέτες

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την εχθρότητα που επικρατεί μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι ως «γελοία» και «τρελή». Σημειώνοντας ότι το μίσος είναι μία «κακή υπόθεση» ειδικά όταν πρόκειται για τις προσπάθειες επίλυσης συγκρούσεων, δήλωσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή στη στάση και την αντίληψη».

Η συνέχιση της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Παρά τις προσπάθειές του, η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται πάνω από ένα χρόνο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής το Φεβρουάριο του 2022. Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί δημόσια να τερματίσει τον πόλεμο, ωστόσο η πραγματικότητα φαίνεται αυξανόμενα περίπλοκη, με τις διεθνείς σχέσεις να παραμένουν τεταμένες.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2026 – ONCAMERA.gr