Τραγωδία Τέμπη! Οργή για τις δηλώσεις Φλωρίδη περί «μπαζών»

Τραγωδία Τέμπη! Οργή για τις δηλώσεις Φλωρίδη περί «μπαζών»

Τραγωδία Τέμπη! Οργή για τις δηλώσεις Φλωρίδη περί «μπαζών»

Φλωρίδη

«Ατυχείς» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Γιώργου Φλωρίδη κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, ο δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Λεωνίδας Κουμπούρας αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, μετά τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων κατά τη διάρκεια της πρότασης δυσπιστίας. Στάθηκε ωστόσο περισσότερο στην αντίδρασή τους μετά τα όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης για τα «μπάζα και τα μπαζώματα».

«Οι δηλώσεις του κ. Φλωρίδη, δικαιολογημένα προκάλεσαν την αντίδραση των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας, καθώς η φρασεολογία και ο τόνος που χρησιμοποίησε ήταν ατυχής. Η επιθετικότητα και η κατηγορηματικότητα των επιχειρημάτων του δεν συνάδουν με τον ρόλο του και δημιουργούν κλίμα καχυποψίας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις εγγυήσεις «μαμούθ» που επιβλήθηκαν σε στελέχη του ΟΣΕ προκειμένου να μην προφυλακιστούν, τόνισε πως εύλογα προκαλούν ερωτηματικά σε σχέση με το πώς μπόρεσαν να βρουν αυτά τα χρήματα και να τα καταθέσουν ως εγγύηση, καθώς μιλάμε για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον καθένα. Σημειώνεται πως συνολικά μέχρι στιγμής, έχουν αθωωθεί 5 υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ για την υπόθεση της σύμβασης 717, με τους τελευταίους κατηγορούμενους να καλούνται να καταβάλουν την υψηλότατη χρηματική εγγύηση που επιβλήθηκε μέχρι σήμερα για την υπόθεση, που αγγίζει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στον λόγο του εν μέσω της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από την αντιπολίτευση, αναφέρθηκε στο ζήτημα του δυστυχήματος αλλά και στις πρόσφατες συζητήσεις που έχουν προκληθεί.

«Πόση σπέκουλα για τα μπαζώματα. Για φαντάσου. Εκεί δίπλα βρέθηκαν φορτηγά με χώματα, όταν έγινε το δυστύχημα έπρεπε μηχάνημα να ανοίξει δρόμους – έχει γκρεμούς εκεί. Όσοι κάνουν σπέκουλα για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα», είπε ο υπουργός.

«Η κυβέρνηση εγκαλείται από ετερόκλητες δυνάμεις που επιθυμούν να δημιουργήσουν σύννεφο να μην φανεί η αλήθεια, μετέρχονται μεθόδους για να μην μάθει ο κόσμος την αλήθεια», σημείωσε στον λόγο του από το βήμα της βουλής. Ο Γιώργος Φλωρίδης θέλησε να απαντήσει και σε όσα λέγονται περί κυβερνητικής συγκάλυψης. «Η κυβέρνηση της συγκάλυψης, όπως μας κατηγορείτε, ανταποκρίθηκε τον Ιούλιο του 2023 στο αίτημα των ανακριτών και έφερε καταπείγουσα διάταξη για να μπορέσουν οι ανακριτές να ακούσουν τις συνομιλίες», δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…