Απίστευτο: Εγκλωβισμένοι της Αττικής Οδού ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις – Ενα χρόνο μετά τη σφοδρή χιονόπτωση

 - OnCamera.gr

Πέρασε ένας χρόνος από την κακοκαιρία Ελπίς,
που έπνιξε στο χιόνι την Αττική
και είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εκατοντάδες οδηγοί για περισσότερες από 20 ώρες στην Αττική Οδό

Πέρασε ένας χρόνος από την κακοκαιρία “Ελπίς”, που “έπνιξε” στο χιόνι την Αττική και είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εκατοντάδες οδηγοί για περισσότερες από 20 ώρες μέσα στα οχήματά τους, στην Αττική Οδό.

Οι δικηγόροι Κατερίνα Φραγκάκη και Χάρης Λαδής μίλησαν στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” για τις αποζημιώσεις των εγκλωβισμένων από το χιόνι στην Αττική Οδό πριν από έναν χρόνο.

Η κυβέρνηση είχε ορίσει το ποσό της αποζημίωσης στα 2.000 ευρώ, ωστόσο έναν χρόνο μετά, πολλοί άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί, δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις, καθώς δεν μπορούν να το… αποδείξουν.

Ο κ. Τηλέμαχος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή, εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό για 22 ώρες μέσα στο ταξί επιστρέφοντας από τη δουλειά του, ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και είχε χειρουργηθεί έναν μήνα πριν.

“Εμένα βρίσκεται στο νομικό κομμάτι η υπόθεση, έχω κάνει μήνυση, είχα όμως εγώ να το αποδείξω γιατί είχα τις αποδείξεις από την Αττική Οδό, καθώς και του ραδιοταξί. Εμείς προχωράμε νομικά. Εγώ δεν ήμουν οδηγός, ήταν ο οδηγός του ταξί ο δικαιούχος κανονικά. Εγώ που ρώτησα τον οδηγό, δεν ήταν ιδιοκτήτης, οπότε δεν θα έπαιρνε ούτε αυτός αποζημίωση”, είπε αρχικά.

“Εγώ για όλο αυτό που πέρασα και που περνάω, γιατί είχα και πρόβλημα μετά και με τους πνεύμονες, λόγω των πολλών ωρών που έμεινα στο κρύο, διεκδικώ το ανώτατο ποσό που μπορώ να πάρω“, συμπλήρωσε.

Ο κ. Δημήτρης εγκλωβίστηκε επίσης στην Αττική Οδό μαζί με το παιδί του, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αττική Οδός: 12.000 οι αιτήσεις των εγκλωβισμένων της “Ελπίδας” – Μόλις 3.500 απέδειξαν ότι ήταν όντως εκεί

“Και εμείς εγκλωβιστήκαμε στην Αττική Οδό, περάσαμε τα διόδια γύρω στις 11.30 ώρα το πρωί της 24ης Ιανουαρίου 2022. Μας διαβεβαίωσαν ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός αλλά δυστυχώς στο ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας με κατεύθυνση προς Ελευσίνα, κολλήσαμε στα χιόνια και κατάφερα να βγουμε την επόμενη μέρα το πρωί. Είχα μαζί μου το παιδί μου το οποίο είχα μόλις βγάλει από το “Παίδων”, εγώ οδηγούσα, έχω όλα τα νόμιμα χαρτιά τους τα έστειλα, και μετά από 7 μήνες μου έστειλαν ένα χαρτί από την Αττική Οδό να υπογράψω, ότι εάν πάρω τα 2.000 ευρώ να μην έχω άλλη νομική απαίτηση. Βέβαια είχα προσφύγει ήδη στη δικαιοσύνη εγώ”, τόνισε.

https://www.megatv.com/embed/?p=2020905033

“Εκείνο που μας προβλημάτισε ήταν ότι δεν αναρωτήθηκαν πώς ζούμε τόσες ώρες, εάν τρώμε, τι πίνουμε, εάν έχουμε νερό μαζί μας“, προσέθεσε ο κ. Δημήτρης.

Τους ζήτησαν να υπογράψουν δήλωση ότι δεν θα προχωρήσουν νομικά. Οι άνθρωποι αυτοί έζησαν έναν πραγματικό εφιάλτη, το παιδί τους είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η ηθική βλάβη δεν θα μπορούσε να οριστεί στις 2.000 ευρώ. Ήταν μεγάλη η σωματική και ψυχική καταπόνηση. Πολλοί συμπολίτες μας, δεν έλαβαν καμία δήλωση από την Αττική Οδό και απ΄ την έρευνα που έκανα, αυτοί που δικαιούντο τα 2.000 ευρώ ήταν πραγματικά πολύ λίγοι”, επεσήμανε η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πότε έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Τι ισχύει για όσους έχουν καταθέσει πινακίδες

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr/

The post Απίστευτο: Εγκλωβισμένοι της Αττικής Οδού ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις – Ενα χρόνο μετά τη σφοδρή χιονόπτωση first appeared on AtticaToday.

Generated by Feedzy