Μενδώνη για αξιοποίηση του Τύμβου του Σοφοκλή στη Βαρυμπόμπη: Μπορεί να λειτουργήσει ως brand name

 - OnCamera.gr

Στην επίκαιρη ερώτηση για την «Αξιοποίηση του Τύμβου του Σοφοκλή στη Βαρυμπόμπη Αττικής» απάντησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στη Βουλή.

Την πρωταρχική θέση που κατέχει, στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο αρχαιολογικός χώρος του Τύμβου του Σοφοκλή, στη Βαρυμπόμπη, για την ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού στη Δυτική Αττική, με επίκεντρο το κτήμα Τατοΐου, εξέθεσε η Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Βλάχου.

Όπως είπε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη: «Στο στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, με επίκεντρο το κτήμα του Τατοΐου, εντάσσεται η Δυτική Αττική, η οποία έχει σημαντικά μνημεία και πολιτιστικές διαδρομές οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, άρα σε οικονομική δραστηριότητα για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή.

Στον σχεδιασμό μας, πρωτεύουσα θέση έχει ο Τύμβος του Σοφοκλή, στη Βαρυμπόμπη Αττικής, αφενός γιατί το όνομα του τραγικού ποιητή μπορεί να λειτουργήσει ως brand name για την ευρύτερη περιοχή, αφετέρου, λόγω ιστορικής συνέχειας, καθώς ο ανασκαφέας αλλά και μελετητές του ταφικού μνημείου είχαν μία ιστορική συνάφεια με το ίδιο το κτήμα του Τατοΐου. Οι πολιτιστικές διαδρομές θα διασυνδέσουν όλα τα μνημεία της ευρύτερης περιοχής, σε θεματικές συστάδες, με σκοπό την δημιουργία διαφορετικών εμπειριών για τους επισκέπτες. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο στόχος του πολιτιστικού τουρισμού.»

Ο Τύμβος του Σοφοκλή, φωτογραφία Εφορεία Αρχαιοτητων Δυτικής Αττικής

Ο Τύμβος του Σοφοκλή ανασκάφηκε το 1888 από τον δασολόγο μηχανικό Münter, ο οποίος ήταν διευθυντής του βασιλικού κτήματος, στο Τατόι. Όπως ανέφερε η Υπουργός Πολιτισμού, χάρη στη σταθερή μέριμνα της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, για την προστασία και ανάδειξη του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου, το μνημείο δεν κινδύνευσε από την καταστροφική πυρκαγιά, το 2021.

Πηγή: iefimerida.gr

The post Μενδώνη για αξιοποίηση του Τύμβου του Σοφοκλή στη Βαρυμπόμπη: Μπορεί να λειτουργήσει ως brand name first appeared on AtticaToday.

Generated by Feedzy