Έρχονται φορτιστές σε όλα τα ΚΤΕΟ της Αττικής

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη αδειοδοτήσει σε πρατήρια και συνεργεία 100 θέσεις, ενώ στον σχεδιασμό της διοίκησης είναι η εγκατάσταση πρόσθετων φορτιστών σε όλα τα ΚΤΕΟ Αττικής και στο τμήμα Μεταφορών Ανατολικής Αττικής».

«Πέραν των ταχυφορτιστών στους σχεδιασμούς της Περιφέρειας υπάρχει και η σταδιακή αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων με ηλεκτρικά με στόχο το πέρασμα στην πράσινη εποχή». Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από το συνέδριο της ηλεκτροκίνησης.

Επισημαίνεται από τις δράσεις της περιφέρειας έχουν επιτευχθεί τα εξής:

Επιτυγχάνεται σημαντική μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα: 200.000 τόνοι λιγότερο διοξείδιο θα μολύνουν το περιβάλλον

Μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου εξοικονομώντας 112.000 λίτρα βενζίνης ή diesel

Συνυπολογίζοντας και τα οφέλη από τη συντήρηση και τα τέλη κυκλοφορίας, προκύπτει ετήσια εξοικονόμηση της τάξης των 400.000 ευρώ.

Επίσης, η Περιφέρεια προχωρά στην υλοποίηση μιας πλήρους και ολοκληρωμένης παρέμβασης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Αττική, μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Νέα Μητροπολιτική Αττική».

Στόχος μία ολοκληρωμένη ανάλυση υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά με τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στην Περιφέρεια Αττικής, η  πλήρης  χαρτογράφηση σημείων παρέμβασης που εξυπηρετούν τις ανάγκες διαμόρφωσης υπερτοπικού δικτύου φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αλλά και η κατάρτιση οδικού χάρτη για την ανάπτυξη Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων.

Πηγή:https://www.caroto.gr/

The post Έρχονται φορτιστές σε όλα τα ΚΤΕΟ της Αττικής first appeared on AtticaToday.