Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το μηχανισμό οδικής ασφάλειας στον Κηφισό με ειδική πλατφόρμα οδικής βοήθειας

Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το μηχανισμό οδικής ασφάλειας στον Κηφισό με ειδική πλατφόρμα οδικής βοήθειας

Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το μηχανισμό οδικής ασφάλειας στον Κηφισό με ειδική πλατφόρμα οδικής βοήθειας

Γ. Πατούλης: «Τα οχήματα τύπου βαν και η ειδική πλατφόρμα συνεπικουρούν το έργο της τροχαίας και συμβάλουν έμπρακτα στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της συνδρομής στη διαχείριση εκτάκτων συμβάντων που προκαλούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, από την 1η Δεκεμβρίου 2022 έχει δρομολογήσει τη λειτουργία πλατφόρμας με γερανό στη λεωφόρο Κηφισού για την ταχεία απομάκρυνση ακινητοποιημένων οχημάτων από διάφορες αιτίες (τρακαρίσματα, μηχανικές βλάβες, κ.ά).

Η πλατφόρμα συνεπικουρεί τα οχήματα οδικής ασφάλειας κλειστού τύπου (βαν) που επιχειρούν -με ιδιαίτερη επιτυχία- στη λεωφόρο Κηφισού εδώ και δύο χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, από 12/2021 – 11/2022, η ομάδα άμεσης επέμβασης της Περιφέρειας Αττικής έχει συμβάλει στη διαχείριση 1.004 συμβάντων. Από αυτά το 75 % σημειώθηκαν στην άνοδο του Κηφισού, το 62,5 % αφορούν σε μηχανικές βλάβες των οχημάτων, ενώ το ποσοστό των συγκρούσεων ανέρχεται στο 37,5 %.

Άμεση η παρέμβαση της ειδικής πλατφόρμας σε συμβάν σήμερα το πρωί

Με αφορμή σημερινό συμβάν που έλαβε χώρα στις 8:30 π.μ., στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου, στη συμβολή της με τη λεωφόρο Αθηνών που είχε σαν αποτέλεσμα την ανατροπή ενός οχήματος, την ακινητοποίηση δεύτερου εμπλεκομένου αυτοκινήτου, καθώς και τη δημιουργία ανάσχεσης στις δύο αριστερές λωρίδες του αυτοκινητόδρομου, η συνδρομή της πλατφόρμας υπήρξε άμεση και καθοριστική.

Το τροχαίο συμβάν εντοπίστηκε από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και ο χρόνος αντίδρασης, τόσο από την τροχαία, όσο και από τα οχήματα οδικής ασφάλειας ήταν άμεσος. Τα οχήματα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο επανήλθε σε κανονικά επίπεδα. Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα στον ένα μήνα λειτουργίας της έχει ήδη συνδράμει σε 10 σοβαρά περιστατικά. Τα ακινητοποιημένα οχήματα που εμπόδιζαν την κυκλοφορία, σε συνεργασία με την Τροχαία, απομακρύνθηκαν τάχιστα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε την ικανοποίησή του, τόσο για τις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, όσο και για το προσωπικό της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται όλο το εικοσιτετράωρο σε ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων στην κεντρικότερη οδική αρτηρία του λεκανοπεδίου.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά: «Τα οχήματα τύπου βαν, η ειδική πλατφόρμα, το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας, ο τηλεφωνικός αριθμός 1544,σε συνεργασία με τα συνεργεία αποκατάστασης βλαβών οδικού δικτύου της διεύθυνσης διαχείρισης μητροπολιτικών υποδομών της Περιφέρειας Αττικής συνεπικουρούν το έργο της τροχαίας και συμβάλουν έμπρακτα στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και δίνουμε μια ολοκληρωμένη λύση μέσα από ένα άρτια οργανωμένο μηχανισμό που λειτουργεί υπέρ της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου της Αττικής. Η πιλοτική εφαρμογή του στη Λ. Κηφισού μπορεί να αξιοποιηθεί για την επέκτασή του και σε άλλες οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής».

The post Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το μηχανισμό οδικής ασφάλειας στον Κηφισό με ειδική πλατφόρμα οδικής βοήθειας first appeared on AtticaToday.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/M4VMEghLvy0 Με αφορμή τη συνταρακτική υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία εξελίσσεται στις δικαστικές αίθουσες, η εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» κάλεσε και φιλοξένησε τον διακεκριμένο Δικηγόρο…

https://youtu.be/rxB0hblc5ZY Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο Μάκης Κιάμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. «Όσο μπορούμε, είμαστε στο πλευρό των Ηπειρωτών ανά την…

https://youtu.be/e_OGNTMAqaw Καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή “Who is Who”, o Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών και ειδικός σύμβουλος στον Δήμο Σπάτων σε θέματα προστασίας του πολίτη και οδικής ασφάλειας ο…