Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός. Ακύρωσε το ταξίδι στην Ιορδανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός. Ακύρωσε το ταξίδι στην Ιορδανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός. Ακύρωσε το ταξίδι στην Ιορδανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε το προγραμματισμένο για αύριο, Τρίτη (11/6), επίσημο ταξίδι του στην Ιορδανία και το απόγευμα της ίδια μέρας θα παραχωρήσει συνέντευξη στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, δίνοντας το πλάνο των επόμενων κινήσεων, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα είναι άμεσες, αρχής γενομένης από τον ανασχηματισμό.

Δομικός ανασχηματισμός προ των πυλών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου να μην μπει το κόμμα και κυρίως η κυβέρνηση σε φάση παρατεταμένης εσωστρέφειας και φθοράς, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Από χθες το βράδυ, στο ενδοκυβερνητικό και ενδοκομματικό παρασκήνιο επικρατεί εύλογη νευρικότητα, καθώς η κολοσσιαία αποχή, που διέψευσε ακόμα και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις και η αδυναμία της ΝΔ να πιάσει ακόμα και τον ψαλιδισμένο στόχο του 33% και μάλιστα, χωρίς να υπάρχει αντίπαλο δέος, στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην κυβέρνηση και επιβεβαιώνει ότι για πρώτη φορά από την ανάδειξη του Κ. Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία της χώρας, καταγράφεται εκτεταμένη κοινωνική δυσαρέσκεια.

Επιπρόσθετα, η ενδυνάμωση των κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιά της κυβερνητικής παράταξης, τα οποία πλέον αθροιζόμενα υπερβαίνουν το 18% του εκλογικού σώματος, προεξοφλείται ότι θα αποτελούν μία μόνιμη εστίας πίεσης προς την κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι σε μεγάλο βαθμό λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με ένα μεγάλο κομμάτι της εκλογικής βάσης της ΝΔ.

Υπό τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, ο Κ. Μητσοτάκης καλείται να προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις που θα στέλνουν το σήμα ότι πήρε το μήνυμα της κάλπης, όπως ο ίδιος είπε με έμφαση χθες.

Τελευταίες πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον εμφανίζουν τον Κ. Μητσοτάκη αποφασισμένο να δρομολογήσει έναν δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, άμεσα, πιθανότατα πριν τα τέλη της εβδομάδας. Και αυτό, παρ ότι, όπως παραδέχονται έμπειρα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, υπήρξαν και δεύτερες σκέψεις σχετικά με τον χρόνο εκδήλωσης της σχετικής πρωτοβουλίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, επικράτησε η άποψη ότι αν το κλίμα εσωστρέφειας να παγιωθεί, θα δυσκολέψει σημαντικά η προσπάθεια επανεκκίνησης της κυβέρνησης καθώς και ότι οι όποιες αλλαγές, πιθανότατα εκτεταμένες, θα πρέπει να απαντούν σε κάποια τουλάχιστον από τα ηχηρή μηνύματα της κάλπης.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είναι αντιμέτωπος και με ένα ακόμα στοίχημα, αυτό του ανασχηματισμού του κυβερνητικού επιτελείου, το οποίο, εδώ και αρκετούς μήνες, παρουσιάζει αρκετές δυσλειτουργίες στη λειτουργία του. Και αυτό ενδεχομένως είναι δυσκολότερο στοίχημα ακόμα και από τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, αφού μεγάλος «πάγκος» δεν υπάρχει και οι όποιες αλλαγές επίσης θα πρέπει να υπηρετούν την ανάγκη αλλαγής πορείας. Ήδη, πάντως, στο ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο, κυκλοφορούν ονόματα υπουργών που φέρονται έτοιμοι για «καρατόμηση», ενώ αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές ευελπιστούν ότι σύντομα θα «ραφτούν».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…