Τέμπη – Πρόταση Δυσπιστίας: Ενδιαφέρον για την ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Τέμπη – Πρόταση Δυσπιστίας: Ενδιαφέρον για την ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Τέμπη – Πρόταση Δυσπιστίας: Ενδιαφέρον για την ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή

ομιλία

Στις 19:30 αναμένεται στη Βουλή η ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να απαντήσει στα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση, τόσο επί της καταγγελλόμενης προσπάθειας συγκάλυψης των ευθυνών για τα Τέμπη όσο και επι της ουσίας για την επίμαχη Σύμβαση 717, κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση για την πρόσταση δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Mιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής απέδωσε τις ευθύνες για το έγκλημα στο ανθρώπινο λάθος και τη μη τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας, αποκλίνοντας από τα όσα κατέθεσαν οι τρεις εμπειρογνώμονες που συνέταξαν το πόρισμα Γεραπετρίτη, οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως αν υπήρχε ETCS, το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί, καθώς τα τρένα θα σταματούσαν αυτόματα και δεν θα συγκρούονταν.

Οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών έχουν ζητήσει την άρση ασυλίας τόσο του Κώστα Αχ. Καραμανλή όσο και του Χρήστου Σπίρτζη, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών τους σχετικά με τη μη εκτέλεση της Σύμβασης 717.

Πριν περίπου δύο εβδομαδες, σε βάρος του Κ. Αχ. Καραμανλή διαβιβάστηκε στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες δικογραφία ύστερα από μήνυση τραυματία, που στρέφεται επίσης κατά στελεχών του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας και κατά στελεχών της Hellenic Train. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία σχετίζεται με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και εμπίπτει στο άρθρο 86 του Συντάγματος, αφού το θύμα επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Καραμανλή λόγω της μη υλοποίησης της σύμβασης 717.

Υπενθυμίζεται ότι στο κείμενο της πρότασης δυσπιστίας, το οποίο υπογράφουν 83 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας γίνεται αναφορά όχι μόνο στα Τέμπη, αλλά και σε θέματα κράτους δικαίου, στις υποκλοπές και στην υπόθεση των emails της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Αύριο, Πέμπτη 28 Μαρτίου, η συζήτηση θα επαναληφθεί από τις 9 το πρωί, με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ. Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων και θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…