Τέμπη: Αποκαλύψεις για «μπάζωμα» λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων

Τέμπη: Αποκαλύψεις για «μπάζωμα» λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων

Τέμπη: Αποκαλύψεις για «μπάζωμα» λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με το πώς κινήθηκαν οι κυβερνητικές αρχές μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Οι οικογένειες των θυμάτων συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη ενάντια στη συγκάλυψη των γεγονότων εκείνης της τραγικής νύχτας, καθώς και των επόμενων ημερών με το «μπάζωμα» του χώρου να είναι μια από τις ενέργειες για τις οποίες ζητούν να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ) κατέθεσε συμπληρωματική τεχνική έκθεση, η οποία προέκυψε από την επεξεργασία και ανάλυση βιντεοσκοπικού υλικού το οποίο είχε ζητηθεί με προηγούμενο αίτημά της και της παραδόθηκε πρόσφατα.

Στο υλικό αυτό καταγράφονται εργασίες στο σημείο της σύγκρουσης λίγο πριν τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου του 2023, καθώς και ενέργειες έρευνας και διάσωσης στο σημείο. Από το υλικό αυτό προκύπτουν παρατηρήσεις που συμπληρώνουν περαιτέρω τη χαρτογράφηση και το χρονολόγιο των γεγονότων, μέσω και της αντιπαραβολής και της συσχέτισης με τα ευρήματα που προέκυψαν στους διαφορετικούς χώρους απόθεσης υλικών, όπως υπογραμμίζει η ΕΔΑΠΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η έρευνα συνεχίζεται και στα υπόλοιπα ζητήματα: η τρισδιάστατη απεικόνιση του χώρου και του μηχανισμού της σύγκρουσης έχει ολοκληρωθεί και υποδεικνύει πλέον με ακρίβεια το σημείο έναρξης της ανάφλεξης και την περαιτέρω εξέλιξη αυτής, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι προσομοιώσεις με τη βοήθεια υπολογιστικών μεθόδων με Πεπερασμένα Στοιχεία (CFD) σχετικά με το είδος και την ποσότητα της καύσιμης ύλης που κάηκε.

Πολύ λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων, περίπου στις 05:30 τα ξημερώματα, drones της Πυροσβεστικής φωτογράφισαν μπουλντόζα να μεταφέρει κορμούς δέντρων οι οποίοι, όμως, δεν εντοπίστηκαν στον χώρο φύλαξης συντριμμιών στο Κουλούρι.

Εάν δεν βρεθούν ούτε στον δεύτερο χώρο που ερευνήθηκε πρόσφατα, αφού δεν ήταν γνωστός από την αρχή, αυτό υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει και τρίτος μυστικός χώρος φύλαξης υπολειμμάτων από την πολύνεκρη σύγκρουση.

Στην εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΔΑΠΟ φαίνεται κυκλωμένη η μπουλντόζα που απομακρύνει δέντρα από το σημείο, ενώ τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν παραμένουν στον χώρο.

Η δεύτερη εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΔΑΠΟ ίσως είναι ακόμη πιο σημαντική για την αλλοίωση του χώρου της τραγωδίας.

Το βελάκι αριστερά δείχνει ότι ακριβώς δίπλα στις περιοχές Α και Β όπου εντοπίστηκαν έξι θύματα από τη σύγκρουση των τρένων, μπουλντόζες έχουν ήδη επιχειρήσει, σκάβοντας και πατώντας το έδαφος.

Οι ροδιές των βαριών μηχανημάτων αποδεικνύουν την αλλοίωση του χώρου από τις πρώτες ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…