Τελικές υπογραφές για την ανέγερση νέου Λυκείου στο Χαλάνδρι

Τελικές υπογραφές για την ανέγερση νέου Λυκείου στο Χαλάνδρι

Τελικές υπογραφές για την ανέγερση νέου Λυκείου στο Χαλάνδρι

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την απόφαση ένταξης της Πράξης «Ανέγερση Νέου Κτιρίου του 6ου 12/θέσιου Λυκείου Χαλανδρίου» στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027.
Η Πράξη, προϋπολογισμού 6,25 εκατ. ευρώ, (ΑΔΑ: ΨΘΕ37Λ7-ΔΜΣ) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα έχει φορέα υλοποίησης την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».
Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο νέο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027, 22 έργα ανέγερσης ή επέκτασης σχολικών μονάδων, συνολικού προϋπολογισμού 62 εκ. ευρώ.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ανέφερε:
«Η ένταξη της Πράξης για την ανέγερση του νέου κτιρίου του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 είναι μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή. Με την ολοκλήρωσή της, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου θα έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες υποδομές, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Όλη τη διάρκεια της παρούσας θητείας, με το συντονισμό των στελεχών της διαχειριστικής μας αρχής και σε συνεργασία με τα στελέχη της Κτ.Υπ. Α.Ε. και των δήμων, υλοποιήσαμε με σταθερό βηματισμό ένα σημαντικό στρατηγικό σχέδιο επένδυσης στην εκπαίδευση. Κεντρικός στόχος μας ήταν να διασφαλίσει ότι όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Αττικής θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση με υποδομές αντίστοιχες των υπολοίπων Ευρωπαϊκών Χωρών».

Το νέο κτίριο του σχολείου θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Ο.Τ.1192, επί των οδών Μελίνας Μερκούρη, Βορείου Ηπείρου, Σκουφά και Τρίτση Αντωνίου του Δήμου Χαλανδρίου το οποίο έχει επιφάνεια 10.435,00μ2.
Το σχολικό συγκρότημα θα αποτελείται από τα κτίρια Κ1 και Κ2, όπου στεγάζονται οι κύριες χρήσεις του σχολείου, και το κτίριο όπου χωροθετείται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Η σύνδεση των κτιριακών όγκων θα γίνεται μέσω ημιυπαίθριου χώρου, που σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος γυμναστικής. Το κτίριο του σχολείου θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και στέγη – δώμα.

Το υπόγειο θα περιλαμβάνει όλους τους χώρους των Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (μηχανοστάσια, αντλιοστάσιο, χώρος ηλεκτρικών πινάκων, κ..α). Επίσης στο σχεδιασμό προβλέπονται χώροι:
• Γενικού αρχείου
• Γενικής αποθήκης
• Αποθήκης σχολικών βιβλίων
• Αποθήκης οργάνων γυμναστικής
• Βοηθητικοί χώροι

Το ισόγειο περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο Καθηγητών, γραφείο Διευθυντή με γραμματεία, βιβλιοθήκη, κυλικείο, Ιατρείο, Χώρο φύλακα, τους χώρους υγιεινής μαθητών και καθηγητών και ένα στεγασμένο χώρο διαλείμματος.
Ο Α΄ όροφος περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας
• Αίθουσα σχεδίου – αισθητικής αγωγής
• Αποθήκη
• Αίθουσα φυσικών επιστημών με παρασκευαστήριο
• Τρείς αίθουσες τύπου ΙΙ
• Δύο αίθουσες ξένων γλωσσών
• Δύο αίθουσες πληροφορικής
• Γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Επίσης προβλέπονται τρεις στέγες και τρία επισκέψιμα δώματα.

Η πρόσβαση στο υπόγειο και στον α’ όροφο γίνεται μέσω των τριών (3) κλιμακοστασίων του κτιρίου και του ανελκυστήρα.

Τέλος το υπόγειο πάρκινγκ θα περιλαμβάνει δέκα (10) θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων μία (1) για ΑΜΕΑ και δύο (2) θέσεις για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…