Τεχνητή νοημοσύνη και ταινίες ερωτικού περιεχομένου

Τεχνητή νοημοσύνη και ταινίες ερωτικού περιεχομένου

Τεχνητή νοημοσύνη και ταινίες ερωτικού περιεχομένου

Τους φόβους τους για την εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης στην πορνογραφία εκφράζουν οι πορνοστάρ. Όπως καταγγέλλουν, βλέπουν να «πρωταγωνιστούν» σε σκηνές ερωτικού περιεχομένου, που ουδέποτε γύρισαν.

Μήνες τώρα, όπως δηλώνει σε συνέντευξή της στο Forbes η πορνοστάρ Ντέμι Σούτρα, έχει λάβει μηνύματα από θαυμαστές της που της ζητούσαν να παίξει σε μια σκηνή όπου παρίστανε την ανήλικη.

Εκείνη έχει απαντήσει επανειλημμένως αρνητικά. Όπως οι περισσότεροι, έτσι και η Σούτρα έχει θέσει ξεκάθαρα όρια σχετικά με το περιεχόμενο που είναι διατεθειμένη να δημιουργήσει – και το να προσποιείται την ανήλικη, είναι ένα είδος πορνό που βρίσκει απεχθές. Ωστόσο, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ένας θαυμαστής της, της έστειλε ένα μήνυμα στο Twitter με ένα βίντεο, που ακούγεται να μιλά με πιο ψιλή φωνή και να λέει πως ήταν μόλις 16 ετών.

«Έχω βίντεο με τον εαυτό μου να λέει αηδιαστικά πράγματα που δεν θα έλεγα ποτέ», δήλωσε η Σούτρα.

«Δεν θέλω η δουλειά μου να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά. Δεν θέλω να είμαι μέρος αυτού που συμβαίνει. Και αυτή τη στιγμή, είμαι μέρος αυτού με το ζόρι».

Η Σούτρα, όμως, δεν είναι μόνη. Σε αντίστοιχες συνεντεύξεις αρκετές ακόμη πορνοστάρ εξέφρασαν τον φόβο, ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να έχει «ολέθρια» αποτελέσματα στη θεμελιώδη προϋπόθεση της συναίνεσης, στην οποία βασίζεται η βιομηχανία του πορνό.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή της η Leana Lovings, πώς η εξάπλωση του AI παραβιάζει τον τρόπο με τον οποίο γυρίζονται οι σκηνές. Προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα, κάθε ηθοποιός ερωτικού περιεχομένου παίρνει στα χέρια του μια λίστα με όσα πρέπει και δεν πρέπει να κάνει κατά τη διάρκεια μιας σκηνής. «Όλοι τους επιβεβαιώνουν ότι είναι σύμφωνοι με τη λίστα αυτή, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν» τονίζει.

Αυτοί οι κανόνες ήταν ουσιαστικοί για την επιβίωση της βιομηχανίας πορνό σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο, καθώς τα όρια είναι πολύ ρευστά και εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί σε μια παρεξήγηση.

Ξαφνικά, λοιπόν, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν αλγόριθμο για να τοποθετήσει το σώμα ενός πραγματικού προσώπου σε μια φανταστική σκηνή ή να βάλει έναν πορνοστάρ να πει ή να κάνει κάτι στο οποίο δεν θα συναινούσε.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, χωρίς να υφίστανται επιπτώσεις αυτοί, που μπορεί να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες.

Έτσι, έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται εφαρμογές σε όλο το Διαδίκτυο που υπόσχονται στους χρήστες τους τη δυνατότητα να «γδύνουν οποιονδήποτε». Τα μη συναινετικά deepfakes και cheapfakes που οικειοποιούνται τις εικόνες των ανθρώπων (κυρίως των γυναικών) χωρίς τη συγκατάθεσή τους κατακλύζουν ακόμη και mainstream ιστότοπους.

Η ευρεία προσβασιμότητα της τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να δημιουργήσει προσαρμοσμένο πορνό θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει πλήγμα στην ίδια τη βιομηχανία και να μειώσει τις θέσεις εργασίας, αφού όλα πλέον θα γίνονται με τη βοήθεια ενός κουμπιού. Το πρόβλημα αναμένεται, σύμφωνα με την Lovings να είναι μεγαλύτερο στους πορνοστάρ εκείνους που έχουν γυρίσει μεγάλο αριθμό σκηνών, αποκαλύπτοντας το σώμα τους σε πολλά περιβάλλοντα και σε πολλές γωνίες – κάτι που θα διευκόλυνε την τεχνητή νοημοσύνη να τους υποδυθεί.

«Όσες περισσότερες σκηνές έχουμε, τόσο καλύτερα θα μπορούν να μας χειριστούν», εξήγησε.

Με τον κίνδυνο, λοιπόν, να μεγαλώνει όσο η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στις ζωές των ανθρώπων, η Lovings ευελπιστεί ότι θα τεθούν περιοριστικά μέτρα, που θα αποτρέπουν τους χρήστες του Διαδικτύου να προβαίνουν σε μια τέτοια ενέργεια. «Μακάρι να υπήρχε νομοθεσία που θα μας επέτρεπε να δράσουμε, όταν ένα τέτοιο περιστατικό συμβαίνει» σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…