Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός

Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός

Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός

Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός – Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων διάχυσης πληροφορίας για τις προηγμένες τεχνολογίες, διοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ημερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός», που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2023.

Η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ειδικών κοινωνικών ομάδων και της επιστημονικής κοινότητας, αναδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας, με χρήση πρωτοποριακών μεθόδων σε διαφορετικούς τομείς εφαρμογής, όπως αυτός του διάχυτου αναπτυξιακού φάσματος-αυτισμού.

Αυτισμός

Στις εργασίες θα συμμετέχουν o Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα (βίντεο), η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και εξαρτήσεων κα. Ζωή Ράπτη, η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Δόμνα Μηχαηλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Αθανάσιος Στάβερης, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος καθώς και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της πολιτείας, ακαδημαϊκοί και ερευνητές και επαγγελματίες από το χώρο της Υγείας και της καινοτομίας.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών, ΜΙΤ και ο Δρ. Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Post Doc on autism, Phd, Μed, ΕΚΠΑ-ΔΠΘ, Διευθυντής γραφείου της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση καθώς και το πρόγραμμα της ημερίδας και των ομιλητών αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου https://aiforautism.gr/.

Δηλώσεις συμμετοχής διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία, εδώ https://aiforautism.gr/.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…