Τα 13 μέλη της ελληνικής ομάδας στίβου για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Τα 13 μέλη της ελληνικής ομάδας στίβου για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Τα 13 μέλη της ελληνικής ομάδας στίβου για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Αυτός είναι ο αριθμός των αθλητών της ελληνικής ομάδας στίβου για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι με τέσσερις αθλητές να περνούν με όριο και εννέα με κατάταξη.

Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, έχασε τη θέση της η Παναγιώτα Δόση, που έπεσε στο Νο 33, μία θέση κάτω από την προνομιούχο 32άδα. Η τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έριξε τον Κώστα Ζάλτο στο Νο 35 από Νο 33, ενώ στο Νο 35 ανέβηκε και ο Δημήτρης Τσιάμης.

Πλέον, αυτοί οι τρεις θα πρέπει να περιμένουν πέντε μέρες ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατανομή σε περίπτωση αρνήσεων για διάφορους λόγους.

Συνολικά το Ολυμπιακό εισιτήριο εξασφάλισαν 9 γυναίκες και 4 άνδρες, ενώ η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή σε 10 αγωνίσματα. Στο επί κοντώ γυναικών θα υπάρχει τριπλή ελληνική συμμετοχή.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της 4ης Ιουλίου, η διεθνής ομοσπονδία θα δέχεται επιστολές άρνησης συμμετοχής. Το διήμερο 4-6 Ιουλίου θα γίνει η ανακατανομή των θέσεων στους επιλαχόντες βάσει ranking.

Στις 7 Ιουλίου θα αναρτηθεί η τελική λίστα και οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα μπορέσουν να δηλώσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 8ης Ιουλίου.

Η αποστολή της Ελλάδας στον στίβο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

Πολυνίκη Εμμανουηλίδου – 100/200μ
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – 20χλμ βάδην
Κυριακή Φιλτισάκου – 20χλμ βάδην
Τατιάνα Γκούσιν – ύψος
Κατερίνα Στεφανίδη – επί κοντώ
Ελένη Πόλακ – επί κοντώ
Αριάδνη Αδαμοπούλου – επί κοντώ
Ελίνα Τζένγκο – ακοντισμός
Σταματία Σκαρβέλη – σφυροβολία
Μίλτος Τεντόγλου – μήκος
Εμμανουήλ Καραλής – επί κοντώ
Χρήστος Φραντζεσκάκης – σφυροβολία
Μιχάλης Αναστασάκης – σφυροβολία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…