Τ. Θεοδωρικάκος: Οδικός χάρτης για μηδενικό πληθωρισμό στα τρόφιμα

Τ. Θεοδωρικάκος: Οδικός χάρτης για μηδενικό πληθωρισμό στα τρόφιμα

Τ. Θεοδωρικάκος: Οδικός χάρτης για μηδενικό πληθωρισμό στα τρόφιμα

Στον οδικό χάρτη αποκλιμάκωσης των τιμών και μηδενισμό στον πληθωρισμό στα τρόφιμα , που είναι αντικείμενο αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, αναφέρθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος. Στόχος μας είναι η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι βασική αποστολή του υπουργείου είναι η υλοποίηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα μέσα από τη σχεδιασμένη επαναβιομηχάνιση, την έρευνα, την καινοτομία, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και τη προσέλκυση επενδύσεων για παραγωγή πλούτου και δημιουργία καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας. Στόχος ο μέσος μισθός στο τέλος της τετραετίας να είναι τουλάχιστον 1500 ευρώ. 

Ο οδικός χάρτης:

  • Ο ενημερωμένος καταναλωτής έχει δύναμη, υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην πλατφόρμα  e katanalotis όπου ο κάθε πολίτης  μπορεί  να συγκρίνει τιμές σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα. 
  • Στηρίζουμε τις ανεξάρτητες αρχές και τον ελεγκτικό μηχανισμό και κάνουμε στοχευμένους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης που έχουν επεκταθεί έως το τέλος του έτους. συνέχισε.
  • Ενώνουμε δυνάμεις με καταναλωτικό κίνημα και την υγιή επιχειρηματικότητα, τόνισε ο υπουργός και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των ανώτερων προστίμων για σοβαρές παραβιάσεις του Νόμου. «Από τον κύκλο επαφών που έχω κάνει θέλω να εκφράσω συγκρατημένη αισιοδοξία ότι πηγαίνουμε σε θετικές εξελίξεις και αποκλιμάκωση των τιμών» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. 

Για τον ΦΠΑ απάντησε ότι από τη μείωσή του θα χάσει το κράτος ένα τεράστιο έσοδο χωρίς να ωφεληθεί ο καταναλωτής. Θεωρώ οπότε ότι ένα παρατηρητήριο 100 βασικών προϊόντων με τιμές προμήθειας και πώλησης είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να είναι στοχευμένοι και πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι προσέθεσε. «Δεν μπορούμε να μειώσουμε τις τιμές με έναν νόμο και ένα άρθρο, όπως έλεγαν κάποτε κάποιοι και παραλίγο να οδηγήσουν τη χώρα στην καταστροφή, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, η βάση της εμπιστοσύνης είναι η αλήθεια» ολοκλήρωσε το σκεπτικό του ο υπουργός Ανάπτυξης. 

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…