Σύσκεψη σήμερα στις 18:30 στο Μαξίμου για την αναμόρφωση του ΑΣΕΠ

Σύσκεψη σήμερα στις 18:30 στο Μαξίμου για την αναμόρφωση του ΑΣΕΠ

Σύσκεψη σήμερα στις 18:30 στο Μαξίμου για την αναμόρφωση του ΑΣΕΠ

Συσκέψεις και επισκέψεις ξεκινούν στα υπουργεία, προκειμένου να χαραχθεί η στρατηγική του επόμενου διαστήματος. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα στις 18:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου για την αναμόρφωση του (ΑΣΕΠ), ενώ την Τετάρτη (19/6) ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι μεταρρυθμίσεις στο ΑΣΕΠ αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως άλλωστε είχε επισημάνει από την πρώτη του κιόλας συνέντευξη στον απόηχο των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος φέρεται να είναι αποφασισμένος να επιλύσει όλες τις δυσλειτουργίες του Συμβουλίου, δυσλειτουργίες οι οποίες άπτονται όλων των Υπουργείων και τελικά επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, στο Υπουργικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε, ο πρωθυπουργός άνοιξε το θέμα των καθυστερήσεων στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ ζητώντας από τους νέους Υπουργούς να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να λυθεί το θέμα άμεσα.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=yddswnmdjj9sltmo&playlistId=v-d232osg5oqtt

«Πρέπει πάση θυσία να το λύσουμε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκκινώντας μία ζωηρή συζήτηση μέσα στο Υπουργικό.

Όπως είχε σημειώσει «το ΑΣΕΠ δεν λειτουργεί» και είχε χαρακτηρίσει τους ρυθμούς του απογοητευτικούς.

«Δεν γίνεται να περιμένουμε τόσο χρόνο για να πάνε να διοριστούν οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας, πρέπει κάτι να κάνουμε. Είναι πρώτη προτεραιότητα για εμένα αυτό το ζήτημα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να το αντιμετωπίσω. Διότι είναι άλλο να λέμε προσλάβαμε και άλλο να λέμε στα χαρτιά. Και άλλο να λέμε ότι έκατσαν και δουλεύουν. Μιλάμε για 3.000 νοσηλευτές, δεν είναι μικρό το νούμερο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Alpha .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…