ΣΥΡΙΖΑ: «Υπότροπος ο Μητσοτάκης σε μυστική Διπλωματία και αδιαφανή άσκηση εξωτερικής πολιτικής»

ΣΥΡΙΖΑ: «Υπότροπος ο Μητσοτάκης σε μυστική Διπλωματία και αδιαφανή άσκηση εξωτερικής πολιτικής»

ΣΥΡΙΖΑ: «Υπότροπος ο Μητσοτάκης σε μυστική Διπλωματία και αδιαφανή άσκηση εξωτερικής πολιτικής»

ΣΥΡΙΖΑ

«Η στήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, δεν μπορεί να περνά από την αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της Ελλάδας στο Αιγαίο, ειδικά στη σημερινή συνθήκη κατά την οποία η Τουρκία έχει επαναφέρει το προκλητικό αφήγημα περί «Γαλάζιας Πατρίδας» και συνεχίζει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπότροπος σε ό,τι αφορά τη μυστική διπλωματία και την αδιαφανή άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες ενημερώνονται για την επικείμενη υπογραφή διμερούς συμφωνίας ασφαλείας Ελλάδος – Ουκρανίας από… ουκρανικές ανακοινώσεις. Είχαν προηγηθεί τον Απρίλιο οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι για την συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βίλνιους σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών κατά την πρόσφατη επίσκεψή του κ. Μητσοτάκη στην Οδησσό», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακολούθως σχολιάζει πως «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την άσκηση επικίνδυνης ΙΧ εξωτερικής πολιτικής, τηρώντας το δόγμα του δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου», «ένα δόγμα που πλήττει τα εθνικά συμφέροντα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης που αδιαφορεί για την επιβεβλημένη θεσμική ενημέρωση της Βουλής»

«Η τελευταία εξέλιξη και η συνάντηση του Ειδικού Απεσταλμένου του ΥΠΕΞ με τον εκπρόσωπο του τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού Προέδρου για το ίδιο θέμα, δεν εκθέτουν απλά την ελληνική κυβέρνηση: εκθέτουν σε σοβαρότατο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας», τονίζει και καλεί άμεσα την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με τα εξής ερωτήματα: «σε τι συνίσταται η «σημαντική ολοκληρωμένη βοήθεια» της Ελλάδας προς την Ουκρανία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ουκρανικής προεδρίας;», « τι συνεπάγεται η έκκληση του Κιέβου για περαιτέρω ενίσχυση αυτής της βοήθειας με βάση τις τρέχουσες ανάγκες των Ουκρανών πολεμιστών;» και «τι θα περιλαμβάνει η επερχόμενη «συμφωνία ασφαλείας» Ελλάδας – Ουκρανίας; Αφορά στην ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας; Ποιο θα είναι το κόστος της; »

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι η κυβέρνηση, με την πολιτική του προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης σε ένα επικίνδυνα ρευστό διεθνές σκηνικό, θέτει εν κινδύνω τα συμφέροντα του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης που αδιαφορεί για την επιβεβλημένη θεσμική ενημέρωση της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί επιτέλους τους θεσμούς και να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…