Συνεντεύξεις του Δημάρχου Σαρωνικού

Συνεντεύξεις του Δημάρχου Σαρωνικού

Συνεντεύξεις του Δημάρχου Σαρωνικού

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, παραχώρησε μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη σε δυο πραγματικά ξεχωριστές δημοσιογράφους! Δυο μικρές μαθήτριες της Δ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων του ζήτησαν να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων για όλα τα θέματα που απασχολούν τον δήμο, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις παιδικές χαρές και την καθαριότητα.

«Θα θέλαμε να μάθουμε πως είναι η καθημερινότητά σας», «πως προχωράει η ανακύκλωση;», «θα φτιάξετε άλλες παιδικές χαρές;», ήταν μερικές μόνο από τις ερωτήσεις στις οποίες απάντησε με προθυμία ο Δημ. Παπαχρήστου, εκδηλώνοντας τον θαυμασμό του για την άρτια προετοιμασία των μικρών δημοσιογράφων.

Όπως περιέγραψε η μητέρα που τα συνόδευε, τα παιδιά είχαν μεγάλη αγωνία για τη συνέντευξη και είχαν κατακλυστεί από συναισθήματα ενθουσιασμού και ανυπομονησίας για την έκβασή της. Ωστόσο, όλα πήγαν καλά και οι μικρούλες έφυγαν χαρούμενες με το αποτέλεσμα.

Η δουλειά των μαθητριών θα δημοσιευθεί προσεχώς στην εφημερίδα του σχολείου!

Στον «Διάλογο με την Αυτοδιοίκηση»

Το πρόγραμμά του ώστε ο δήμος Σαρωνικού να γίνει ένας δήμος πρότυπο στο τέλος της 5ετίας ανέλυσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου, μιλώντας στην τηλεόραση του BlueSky και την εκπομπή «Διάλογο με την Αυτοδιοίκηση» με τη Φωτεινή Βρύνα. «Θέλουμε να έχουμε φτιάξει έναν τελείως διαφορετικό δήμο από αυτόν που παραλάβαμε. Να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το σύνολο του προγράμματος μας ώστε οι δημότες μας να αισθανθούν ότι δικαιώθηκε η ψήφος τους», τόνισε.

Στην κατεύθυνση των αλλαγών που προγραμματίζονται, ο Δημ. Παπαχρήστου ανέπτυξε τον σχεδιασμό του για την ενεργειακή μετάβαση και την κυκλική οικονομία και ανέδειξε τη σημαντικότητα σύστασης ενεργειακών κοινοτήτωνκαθώς, όπως σημείωσε, αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και της αξιοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Επιπλέον, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις κυκλικής οικονομίας και εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, τόνισε ότι ο δημοτικός σχεδιασμός καθαριότηταςτροποποιείται και προτάσσεται ως μέθοδος η ανακύκλωση. Κάτι που στην πράξη σημαίνει αύξησητων διαφορετικών ρευμάτων (δηλ. της ξεχωριστής συλλογής διαφορετικών ειδών απορριμμάτων) και στοχευμένηεβδομαδιαία ενημέρωσησε παιδιά σχολείων, που ήδη πραγματοποιεί ο δήμος σε συνεργασία με το πρόγραμμα TheGreenCity.

Στη συνέχεια, μιλώντας για το φλέγον ζήτημα της αύξησης του τέλους ταφής απορριμμάτων, σημείωσε ότι «αποτελεί καταδίκη για τους δήμους καθώς εισπράττεταιμέσω της μείωσης των ΚΑΠ.Για αυτό και εμείς, όπως και πολλοί ακόμη δήμοι μαζί και με την ΚΕΔΕ,προσφύγαμε στο ΣτΕ. Στην περίπτωση που το μέτροτελικάεφαρμοστεί, οι δήμοι θα έχουν μεγάλη δυσκολία να ισοσκελίσουντους προϋπολογισμούς», τόνισε.

Ερωτηθείς για τιςδρομολογούμενες συγχωνεύσεις νομικών προσώπων των δήμων, υπογράμμισε ότι «οι αλλαγές δεν είναι εύκολες αλλά εκτιμούμε ότι επί της αρχής η ενσωμάτωση των νομικών προσώπωνστο δήμο και η ύπαρξη ενιαίας διοικητικής αρχής, είναι σωστή». Διευκρίνισε δε, ότι σε αυτή την κατεύθυνση προετοιμάζεται ο αναθεωρημένοςΟργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Σαρωνικού,ώστε μόλις κλείσουν και οι Σχολικές Επιτροπές τον Ιούνιο, να παγιωθεί η νέα δομή.

Ο Δημ. Παπαχρήστου μίλησε και για σειρά άλλων ζητημάτων.

· Για τις αλλαγές στην καθημερινότητά του από τη στιγμή ανάληψης των δημαρχιακών καθηκόντων του, είπε:

«Όλα άλλαξαν αλλά και τίποτα δεν άλλαξε. Αν και 31 ετών, ασχολούμαι με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση εδώ και μια δεκαετία, είτε ως δημοτικός σύμβουλος, είτε ως αντιδήμαρχος.Σίγουρα, πλέον,υπάρχουν περισσότερεςευθύνες αλλά και τα συναισθήματα,τώρα, είναι πιο έντονα όταν κάνουμεωραία πράγματα, όταν πετυχαίνουμε και όταν βλέπω ότι πάμε μπροστά. Για εμένα είναι ξεχωριστή περίοδος».

· Για την προετοιμασία του δήμου ενόψει καλοκαιρινής περιόδου:

«Κάνουμε έναναγώνα δρόμου ώστε το καλοκαίρι που οι κάτοικοι διπλασιάζονται και οι επισκέπτες υπερ-πολλαπλασιάζονται να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Τοσύστημαδιοίκησης και οι υποδομέςείναι σχεδιασμένες για το χειμώνα. Εμείς ωστόσο παλεύουμε να το αλλάξουμε αυτό. Δουλεύουμε ώστε ο δήμος μας να έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει την αύξηση πληθυσμού τόσο με συγκοινωνίες, όσο και με καθαριότητα και υπηρεσίες υγείας».

· Για την αλλαγή νοοτροπίας στο μοντέλο διοίκησης:

Είναι απαραίτητη προκειμένου να εφαρμοστεί το νέο σύγχρονο μοντέλο που θέλουμε. Έναπαράδειγμα αλλαγής νοοτροπίας που, όπως είδαμε, είναι λειτουργικό αποτελεί η μηνιαία στοχοθεσίαπου θέτουμε σε όλη τη δημοτική ομάδα, ώστε να μην διαχειριζόμαστε απλά την καθημερινότητα αλλά να πετυχαίνουμε σημαντικές αλλαγές και δύσκολους στόχους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…