Συνδικάτο ΟΤΑ: «Να ανακληθεί απόφαση του Δημάρχου Πειραιά»

Συνδικάτο ΟΤΑ: «Να ανακληθεί απόφαση του Δημάρχου Πειραιά»

Συνδικάτο ΟΤΑ: «Να ανακληθεί απόφαση του Δημάρχου Πειραιά»

Την απόφαση του Δημάρχου Πειραιά να απολύσει συμβασιούχο με χρόνια προβλήματα υγείας, καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση: «Αιτία της απόλυσης ήταν ότι διεκδικούσε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Δεν θα ανεχθούμε την απόλυση του συναδέλφου και θα σταθούμε στο πλευρό του με κάθε μέσο».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, σημειώνει:

«Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την απόφαση απόλυσης συναδέλφου στο Δήμο Πειραιά από το Δήμαρχο κ. Μώραλη. Ο συνάδελφος είναι συμβασιούχος με χρόνια προβλήματα υγείας και δούλευε στην υπηρεσία καθαριότητας ως οδηγός μέσω δικαστικής απόφασης.

Αιτία της απόλυσης ήταν ότι διεκδικούσε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Δεν έκλεινε τα μάτια στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο αμαξοστάσιο του Πειραιά, δεν σιωπούσε στην εντατικοποίηση της εργασίας μέσω της υποστελέχωσης, στην κακή συντήρηση του στόλου, δεν αποδέχονταν απαξιωτικές και προσβλητικές συμπεριφορές από κάθε λογής «υπεύθυνο».

Αναρωτιόμαστε πόσο υπεύθυνο είναι οι «υπεύθυνοι» να ορίζουν άτομο που λαμβάνει ινσουλίνη στη νυχτερινή βάρδια, όταν είναι γνωστό ότι το παραμικρό επεισόδιο σακχάρου μπορεί να είναι επικίνδυνο για τη σωματική του και όχι μόνο ακεραιότητα; Υπάρχει γιατρός εργασίας που εξέτασε το συνάδελφο; Υπάρχει γνωμάτευση ότι μπορεί να οδηγεί στη βραδινή βάρδια ειδικά;

Είναι ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή Πειραιά βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με τη κυβέρνηση. Αντί να διεκδικεί μόνιμο προσωπικό από τη κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τις 1000 κενές οργανικές θέσεις, χρησιμοποιεί τους συμβασιούχους ξεζουμίζοντας τους.

Θα περιμέναμε από το Δήμαρχο να διερευνήσει και επιλύσει όλα αυτά τα ζητήματα -και πολλά ακόμα όπως την παροχή των μέσων ατομικής προστασίας, αντί αυτού βλέπουμε να επιδιώκει να απολύσει μέσω ψεύτικων και προκλητικών προφάσεων το συνάδελφο.

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε την απόλυση του συναδέλφου και θα σταθούμε στο πλευρό του με κάθε μέσο.

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ!»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…