Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να επιδώσει στον Υπουργό το Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, το οποίο εκφράζει την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου για την επίλυση μίας σειράς ζητημάτων σε σχέση με την απαράδεκτη κατάσταση του Σταθμού του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο.  

Ο κ.Πέτσας δήλωσε ότι συντάσσεται απόλυτα με το περιεχόμενο του ψηφίσματος κι ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη, για την επίλυση των  ζητημάτων που τέθηκαν, όπως είναι μεταξύ άλλων η άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας στα Δίφρακτα του ΟΣΕ, ο εξωραϊσμός των χώρων του Σταθμού, καθώς και η έγκριση και υλοποίηση, μεσοπρόθεσμα, του έργου υπογειοποίησης των γραμμών του τρένου.  

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων που αφορούν στο Δήμο Διονύσου.

Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό:

– Αναμένεται μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα η έναρξη του έργου αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης στον Οικισμό Αναγέννησης Διονύσου καθώς και τις περιοχές Αγίου Στεφάνου, Σταμάτας και Κρυονερίου (Πρόσκληση 1 «Αντώνης Τρίτσης»).

– Αναμένεται μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα η έναρξη του έργου κατασκευής, επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων, το οποίο προβλέπει την κατασκευή διαδρόμων στίβου με συνθετικό τάπητα στα 2 ανοιχτά γήπεδα Δροσιάς και Διονύσου καθώς και την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων εργασιών για την αδειοδότηση των 3  ανοιχτών γηπέδων Αγίου Στεφάνου,  Άνοιξης και Διονύσου (πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ).

– Αναμένεται η δημοπράτηση του έργου που προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις και δράσεις για τη βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Δήμου Διονύσου, συμπεριλαμβανομένων και των αντλιοστασίων (Πρόσκληση 3 «Αντώνης Τρίτσης»).

– Αναμένεται η δημοπράτηση των έργων αστικών αναπλάσεων και συγκεκριμένα: η ανακατασκευή του εμβληματικού κτιρίου του πρώην ΤΥΠΕΤ στον Άγιο Στέφανο, το οποίο θα μετατραπεί σε Πολιτιστικό κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και η Βιοκλιματική Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων της Δροσιάς, με ανακατασκευές οδών, πλατειών και πεζοδρομίων (Πρόσκληση 6 «Αντώνης Τρίτσης»).

– Επίσης αναμένεται η έγκριση της σύνταξης μελετών για τη βελτίωση της Λεωφόρου Μαραθώνος – Χελμού – Κρυονερίου, με σκοπό την επίλυση ενός δύσκολου και χρόνιου προβλήματος με δυσμενείς κυκλοφοριακές και άλλες επιπτώσεις, καθώς την ανάπλαση της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου (Πρόσκληση 9 «Αντώνης Τρίτσης»).

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, για τη σημαντική συμβολή και στήριξή του σε όλα τα αιτήματα που του έχει υποβάλλει,  με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων αλλά και την αναβάθμιση του Δήμου προς όφελος των κατοίκων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/bbXr1oornq4 Στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο Ευάγγελος Αλμπάνης εξελέγη μέλος, ως προτεινόμενος από την Παράταξή του, ενώ έχει να επιδείξει -παρά το νεαρό της ηλικίας του- μία…

https://youtu.be/k1fIXgSAumw Αξιόλογος και αυθεντικός χοροδιδάσκαλος από την Κρήτη o Γιάννης Μεγαλακάκης. Με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της κρητικής παράδοσης, ο Γιάννης Μεγαλακάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του On Camera «Εν…

https://youtu.be/F94ngpOCEhM Την Παρασκευή 26/01/2024 το OnCamera.gr βρέθηκε στο National Event του Climate Pact. Στη κάμερα μας μίλησαν:H συντονίστρια της χώρας για την Ελλάδα για το EU Climate Pact και Διευθύνουσα…