Στον ΟΦΥΠΕΚΑ οδεύουν για χρηματοδότηση οι ποδηλατόδρομοι στην Πάρνηθα

Στον ΟΦΥΠΕΚΑ οδεύουν για χρηματοδότηση οι ποδηλατόδρομοι στην Πάρνηθα

Στον ΟΦΥΠΕΚΑ οδεύουν για χρηματοδότηση οι ποδηλατόδρομοι στην Πάρνηθα

Δεν πρόλαβε καλά καλά να πάρει ο Χρήστος Παππούς το “πράσινο” φως της ένταξης για χρηματοδότηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την ανάδειξη, δημιουργία και συντήρηση δασικών ποδηλατικών διαδρομών και ο Δήμος Φυλής έχει ήδη έτοιμη τη μελέτη!

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο ο δήμαρχος Φυλής και ο Υφυπουργός Γιώργος Αμυράς, όπου αποφασίστηκε το έργο να υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο αναμένεται να απευθύνει, εντός των προσεχών ημερών, σχετική πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους Δήμους.  Υποχρέωση του Δήμου ήταν να υποβάλλει εμπεριστατωμένη μελέτη εκτιμώμενου προϋπολογισμού 800.000€.

Και επειδή “το γοργόν και χάριν έχει”, την επόμενη κιόλας μέρα, η σχετική μελέτη βρισκόταν στα χέρια των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής και εγκρίθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση. 

Σημείο αναφοράς για το έργο αποτελεί το υδραγωγείο του Μόρνου, σε τμήμα μήκους 2,6 χλμ. στους πρόποδες της Πάρνηθας, το οποίο διέρχεται από μια ομαλή διαδρομή μέσα στο δάσος.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προτείνονται τέσσερις διαδρομές ποδηλατοδρόμων: 1) ποδηλατόδρομος μήκους περίπου 1500 μέτρων με αφετηρία τη Μονή Αγίου Κυπριανού και τερματισμό το Αθλητικό Κέντρο Πάρνηθας, 2) ποδηλατόδρομος μήκους 9.342 μέτρων με αφετηρία το Αθλητικό Κέντρο Πάρνηθας και τερματισμό την Αμυγδαλέζα, 3) ποδηλατόδρομος μήκους περίπου 4.000 μέτρων που διατρέχει την κεντρική ζώνη κατά μήκος του υδραγωγείου ενώ περιλαμβάνει και μια περιφερειακή ζώνη με εναλλακτική διαδρομή κίνησης των επισκεπτών, 4) ποδηλατόδρομος μήκους 1266 μέτρων, με αφετηρία την Κατερίνιζα Άνω Λιοσίων (Βασομηχανική) και τερματισμό το Μοναστήρι της Ντάρδιζας. 

Αφετηρία της ανάδειξης θα αποτελέσει το υδραγωγείο του Μόρνου, ενώ σε όλες τις διαδρομές προβλέπονται καθαρισμοί, δασοκομικές εργασίες, δημιουργία υποδομών, τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης, γραμμικές φυτεύσεις για την ανάδειξη των ποδηλατοδρόμων και δημιουργία χώρων για πολιτιστικά δρώμενα. 

Η μελέτη είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.620.897€, θα υποβληθεί άμεσα στο Δασαρχείο για έλεγχο και αδειοδότηση και στη συνέχεια ο δήμαρχος Φυλής θα την υποβάλλει για χρηματοδότηση στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), που εποπτεύεται από το ΥΠΕΝ.  

Πηγή:doxthi.gr

The post Στον ΟΦΥΠΕΚΑ οδεύουν για χρηματοδότηση οι ποδηλατόδρομοι στην Πάρνηθα first appeared on AtticaToday.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…