Στην Κύπρο η Αγία Ζώνη

Στην Κύπρο η Αγία Ζώνη

Στην Κύπρο η Αγία Ζώνη

Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε σήμερα στη Κύπρο από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου.

Την Αγία Ζώνη που έφτασε με ιδιωτική πτήση, μετέφερε ο ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου.

Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν την Τιμία Ζώνη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, οι Μητροπολίτες Κιτίου, Λεμεσού, Ταμασού και Ορεινής, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Αμυνας και πλήθος κόσμου.

Άγημα της Στρατονομίας απέδωσε τιμές στην Αγία Ζώνη με την άφιξη της στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ στην αίθουσα επισήμων του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας εψάλη δέηση.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και την Πολιτεία καλωσορίζω την Αγία Ζώνη της Θεομήτορος, είναι ύψιστη τιμή, χαρά και συγκίνηση. Η Αγία Ζώνη αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα και ιερότερα κειμήλια της Χριστιανοσύνης και πραγματικά η τιμή είναι πολύ μεγάλη. Η επίσκεψη της Αγίας Ζώνης γίνεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για τον τόπο μας, όταν περνά τεράστιες δυσκολίες. Είμαι σίγουρος ότι η παρουσία της εδώ θα δώσει δύναμη, ενέργεια και ελπίδα προκειμένου να δούμε το συντομότερο την Κύπρο, απελευθερωμένη, ενωμένη όπως την γνωρίζαμε στα παλιά. Ευχομαι η παρουσία της Αγίας Ζώνης να βοηθήσει τον κάθε ένα από μας, τους αγαπημένους μας, να δώσει σε όλους χρόνια πολλά, υγεία και ελπίδα».

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ για την «πρόθυμη ανταπόκριση του για την μεταφορά της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου πρώτα στη δική μας Μητρόπολη και ακολούθως σε άλλες Μητροπόλεις όπως Λεμεσού, Πάφου, Ταμασού με τελευταίο σταθμό τη Μητρόπολη Κιτίου».

«Είναι ένα εξαιρετικό γεγονός αυτό που συμβαίνει για μας στην Κύπρο, γιατί είδαμε την ευσεβή ανταπόκριση του λαού και την αναμονή αυτής της μέρας, ώστε να έρθουν να προσκυνήσουν και να λάβουν τον αγιασμό, από αυτό το μεγάλο κειμήλιο της χριστιανοσύνης. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι την Ζώνη την κατασκεύασε η ίδια η Παναγία με τρίχες καμήλου. Η Ζώνη ήταν μεγαλύτερη σε μέγεθος αλλά στην πορεία των χρόνων τεμαχίστηκε σε τρία κομμάτια, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Μονή Βατοπαιδίου ενώ ένα κομμάτι πήραν οι Φράγκοι».

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ ανέφερε ότι «είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι στην Κύπρο με την Αγία Ζώνη. Η Αγία Ζώνη ήρθε στην Κύπρο πριν από 34 χρόνια και σήμερα έρχεται ξανά κατόπιν της προσκλήσεως του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Πιστεύουμε, δεν είναι τυχαία η παρουσία της Αγίας Ζώνης στην Κύπρο, φέτος που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στο νησί. Εμείς επειδή για τόσα πολλά χρόνια συνοδεύουμε την Αγία Ζώνη σε πολλές Μητροπόλεις τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, βλέπουμε και είμαστε μάρτυρες των πολλών θαυμάτων που επιτελεί».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…