Στέλιος Πέτσας και Χρήστος Σταϊκούρας για Ανατολική Αττική

Στέλιος Πέτσας και Χρήστος Σταϊκούρας για Ανατολική Αττική

Στέλιος Πέτσας και Χρήστος Σταϊκούρας για Ανατολική Αττική

Ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Ανατολικής Αττικής κ. Στέλιος Πέτσας συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Στη συνάντηση τους συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του κ. Σταϊκούρα.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ενότητα της συζήτησης αφορούσε τα αντιπλημμυρικά έργα στην Ανατολική Αττική. Έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη με προϋπολογισμό ύψους 380,2 εκατ. Ευρώ, καθώς και τη μελέτη για αντιπλημμυρική προστασία σε λεκάνες απορροής στην περιοχή του Μαραθώνα Αττικής ύψους 2 εκατ. Ευρώ.

Αναλυτικότερα τα έργα σε εξέλιξη αφορούν :

-ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΡΑΣΙΝΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με Π.Υ. ύψους 49 εκατ. Ευρώ.

-ΕΡΓΟ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ (ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ) Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ , με Π.Υ. ύψους 23,5 εκατ. Ευρώ.

-ΕΡΓΟ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ , ΑΠΟ ΡΕΜΑ ΕΥΠΥΡΙΔΩΝ ΜΕΧΡΙ Λ.ΠΑΡΝΗΘΟΣ με Π.Υ. ύψους 86,2 εκατ. Ευρώ.

-ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με Π.Υ. ύψους 15,5 εκατ. ΕΥΡΩ.

-ΕΡΓΟ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ με Π.Υ. ύψους 86 εκατ. Ευρώ.

-ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΕΡΓΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με Π.Υ. ύψους 60 εκατ. Ευρώ.

-ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΛΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ με Π.Υ. ύψους 60 εκατ. Ευρώ.

Δεύτερη ενότητα της συζήτησης του Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σταϊκούρα αποτέλεσε η υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ σε τρεις Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα: στον Άγιο Στέφανο του Δήμου Διονύσου, στον Αυλώνα του Δήμου Ωρωπού και στο Μενίδι του Δήμου Αχαρνών. Ζήτημα που αναβαθμίζει την ασφάλεια των πολιτών, λειτουργεί ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσω αστικών αναπλάσεων των εν λόγω περιοχών.

Επίσης, ο κ. Στέλιος Πέτσας έθεσε το θέμα της πύκνωσης και επέκτασης των δρομολογίων των ΚΤΕΛ σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Αττικής, με σκοπό τη διευκόλυνση και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και των επισκεπτών.

Επί αυτών των σημαντικών ζητημάτων ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα, καθώς για την Κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατία η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος και η ευημερία με οικολογικό πρόσημο είναι κεντρική επιλογή.

Καταλήγοντας, επιφυλάχθηκε για μια εκ νέου συνάντηση για τις δύο τελευταίες ενότητες, αφού υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία και διαγνωσθεί ο βαθμός ωριμότητας τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…