Στέφανος Κασσελάκης: Πέντε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο

Στέφανος Κασσελάκης: Πέντε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο

Στέφανος Κασσελάκης: Πέντε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τις πέντε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο παρουσιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μόνο έτσι θα μπορέσουν να έρθουν πανεπιστήμια με κύρος στην Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, απαντά και στο ερώτημα γιατί είναι κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων όταν ο ίδιος έχει σπουδάσει σε ένα από αυτά στο εξωτερικό με υποτροφία: «Η ΝΔ στήνει αντισυνταγματική μπίζνα με πανεπιστήμια- σούπερ μάρκετ που δίνουν πτυχία franchise, δίνοντας λιγότερες ευκαιρίες».

Οι πέντε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

Διπλασιασμός του διδακτικού προσωπικού, προκειμένου να φτάσουμε στο μέσο όρο της ΕΕ στην αναλογία καθηγητών- φοιτητών.

Πρόγραμμα «Εστία παντού». Ανέγερση φοιτητικών εστιών με χρηματοδότηση από έσοδα του Δημοσίου από τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Διπλασιασμός των κονδυλίων που δίνονται στα πανεπιστήμια για την έρευνα.
«Γιατί χωρίς την έρευνα δεν μπορεί να διασυνδεθεί το πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας».

Έκπτωση ενοικίων για φοιτητική στέγη από το φορολογητέο εισόδημα.

Για μισθώματα ως 500 ευρώ.

Για οικογενειακό εισόδημα ως 60.000 ευρώ.

Ωφελούμενοι: 150.000 οικογένειες.

Δημοσιονομικό κόστος: 225.000.000 ευρώ.

Δημιουργία αυτοδιοικούμενων πυλώνων ξένων πανεπιστημιακών προγραμμάτων εντός των ελληνικών πανεπιστημίων. «Έτσι θα έρθουν πανεπιστήμια με κύρος στην Ελλάδα».

Η ανάρτηση αυτή, ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση της Κυβέρνησης, με πηγές αυτής να αναρωτιούνται εάν «ο κ. Φάμελλος έχει διαφορετικές απόψεις από του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…