Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει ο Νίκος Χαρδαλιάς στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας.

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει ο Νίκος Χαρδαλιάς στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας.

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει ο Νίκος Χαρδαλιάς στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας.

Σαρωτικές αλλαγές στην Περιφέρεια Αττικής ετοιμάζει ο Νίκος Χαρδαλιάς στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου , μετά και τη σύλληψη 12 υπαλλήλων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έχουν αναμειχθεί στο κύκλωμα εκβιαστών της Αθήνας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι 12 εμπλεκόμενοι υπάλληλοι τέθηκαν άμεσα σε αργία μετά την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές, από τους 12 συλληφθέντες οι εννέα εργάζονταν στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα και οι τρεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα.

Μετά την πρόσφατη «σκούπα» στη Διεύθυνση Μεταφορών, ο περιφερειάρχης αναμένεται στις αμέσως επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε αλλαγές και στις ελεγκτικές υπηρεσίες με στόχο την απόλυτη διαφάνεια και την τροποποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, έτσι ώστε να μην αφήνεται κανένα περιθώριο στην εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών.

Κατά πληροφορίες, οι αλλαγές θα κινηθούν σε τρεις άξονες:

– Θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς

– Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα

– Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

«Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ήταν το μήνυμα Χαρδαλιά, ο οποίος επιβλέπει τις αλλαγές που προωθούνται στην υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας.

Σε αναστολή καθηκόντων δύο προσώπων προχωράει το Υπουργείο Πολιτισμού

Σε αναστολή των καθηκόντων τους τέθηκαν δύο πρόσωπα και από το υπουργείο Πολιτισμού, με απόφαση της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Η σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης αναφέρει: «Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής».

Υπενθυμίζεται πως συνολικά τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού  εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, στη δράση του κυκλώματος που παρείχε προστασία σε καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ακινήτων έναντι αδρής αμοιβής, το οποίο εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Μία εξ αυτών μάλιστα φέρεται να διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο στη λειτουργία της οργάνωσης, ήταν από τα πιο ακριβοπληρωμένα μέλη της και βρίσκεται ανάμεσα στα 14 άτομα, υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και ιδιώτες, που έχουν συλληφθεί, κρατούνται και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και σωρείας άλλων παραβάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr πρόκειται για μια 63χρονη αρχιτέκτονα – μηχανικό, υπάλληλο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων η οποία μάλιστα κατείχε υψηλόβαθμη θέση. Δεδομένου ότι οι επιχειρησιακοί στόχοι της υπηρεσίας της είναι ο συντονισμός, η εποπτεία και η εναρμόνιση έργων και δραστηριοτήτων αναφορικά με τα νεώτερα μνημεία, δηλαδή τα μεταγενέστερα του 1830, με τις αρμοδιότητές της «διασταυρώνονταν» αρκετοί πελάτες της εγκληματικής οργάνωσης.

Επρόκειτο, κυρίως, για ιδιοκτήτες υπό κατασκευή καταστημάτων, ξενοδοχείων αλλά και ιδιωτικών οικιών οι οποίοι για να πραγματοποιήσουν οικοδομικές εργασίες υποχρεούνταν να λάβουν ειδική άδεια από την υπηρεσία της 63χρονης. Κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ήταν ακόμη πιο σύνθετες καθώς το αίτημα του ιδιοκτήτη έπρεπε να εξεταστεί από τα αρμόδια συμβούλια, κεντρικά ή τοπικά, στα οποία η ίδια συμμετείχε συχνά ως εισηγήτρια.

Ευρισκόμενη σε διαρκή επικοινωνία με τη γυναίκα που φέρεται να ήταν το διευθυντικό στέλεχος του κυκλώματος και μετά από σαφείς εντολές της η υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού συνέτασσε πλαστές βεβαιώσεις με τη σφραγίδα της υπηρεσίας της και επιχειρούσε να ασκήσει επιρροή στα μέλη των Συμβουλίων τα οποία εξέταζαν τα αιτήματα των πελατών τους έτσι ώστε να τούς εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια για την έναρξη των εργασιών στα κτίριά τους.

Καθώς μάλιστα η ταρίφα της προστασίας για τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες ήταν αρκετά υψηλή και δεδομένου του υψηλού ρίσκου που εμπεριείχε η παράνομη δράση της, η 63χρονη ήταν από τα πιο καλά αμοιβόμενα μέλη της οργάνωσης με τα κέρδη της να υπολογίζονται από 6.000 μέχρι 10.000 ευρώ για κάθε υπόθεση.

Η δράση της υπάλληλου του υπουργείου πολιτισμού στην Μύκονο

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των περιπτώσεων στις οποία ενεπλάκη η συγκεκριμένη υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν και η κατασκευή νέου, πολυτελούς καταστήματος με ρούχα και αξεσουάρ διάσημου ξένου σχεδιαστή στη Χώρα της Μυκόνου, το οποίο εγκαινιάστηκε προσφάτως. Για την εξασφάλιση των απαραίτητων εγγράφων που αφορούσαν το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά και ένα ακόμη υπό κατασκευή κατάστημα στην Αθήνα, επί της οδού Ερμού, φέρεται να έλαβε αμοιβή ύψους 6.000 ευρώ, την οποία μάλιστα, όπως προκύπτει από τις επικοινωνίες που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, εισέπραξε μέσα στο γραφείο της από τον αδελφό της αρχηγού της σπείρας που είχε αναλάβει τον ρόλο εισπράκτορα – ταμία.

Έτσι λοιπόν η εν λόγω υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, που συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου, κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για δωροληψία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος τελεσθείσες κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση. Επιπλέον, αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση του «Κώδικα Μετανάστευσης», η οποία πιθανότατα σχετίζεται με ένα διαβατήριο Αρχών Γεωργίας στο όνομα 53χρονης Γεωργιανής, με δεκαετή διάρκεια ισχύος, το οποίο κατασχέθηκε κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της.

Στη δεύτερη λίστα με τα εννέα άτομα που δεν ήταν μεν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, υποβοήθησαν όμως, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, τη παράνομη δράση της, συμπεριλαμβάνονται και δύο ακόμη υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόκειται για έναν 55χρονο αρχαιολόγο και έναν 54χρονο εργατοτεχνίτη, συνδικαλιστές και οι δύο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δωροληψία υπαλλήλου, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος.

Δεδομένου ότι, όπως προκύπτει από τα υπάρχοντα στοιχεία, η συμμετοχή τους στο κύκλωμα δεν ήταν διαρκής, δεν συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου αλλά θα κληθούν για κατάθεση στις αρμόδιες αρχές μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…