Πυρκαγιά στη Βάρης – Κορωπίου: Καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Πυρκαγιά στη Βάρης – Κορωπίου: Καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Πυρκαγιά στη Βάρης – Κορωπίου: Καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκάλεσε η φωτιά στη Βάρης Κορωπίου. Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας Βασίλη Κικίλια, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό καθώς οι αρχές έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό, που δείχνει τις κινήσεις του εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα, ενώ πολύ κοντά εντοπίστηκε και μπετόνι με πετρέλαιο και στουπιά. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στη περιοχή, για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στάχτες και αποκαΐδια άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα. Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε την καταστροφή. Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews, Κώστας Παπαδόπουλος, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν πυροσβέστες εθελοντές αλλά και κάτοικοι ένα σπίτι στην οδό Προφήτη Ηλία δεν κατάφερε να γλιτώσει από το πέρασμα της φωτιάς.

Στάχτη και αποκαΐδια μετά την πυρκαγιά στη Βάρης – Κορωπίου — Καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Και σήμερα συνεργεία παραμένουν στο σημείο κι επιχειρούν. Ο Κώστας Παπαδόπουλος που βρέθηκε στην περιοχή και ανέφερε ότι μηχάνημα έργου επιχειρούσε να ρίξει χώμα πάνω από μια μικρή εστία που συνέχιζε να σιγοκαίει.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Ξεκίνησε από ξερά χόρτα στη Βάρης Κορωπίου και γρήγορα οι ισχυροί άνεμοι την έσπρωξαν στις αυλές των σπιτιών.

Στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και ενώ οι πυρκαγιές έχουν θέσει σε εγρήγορση τις δυνάμεις πυρόσβεσης ανά την επικράτεια τα ακαθάριστα οικόπεδα αποτελούν εστίες κινδύνου. Στη χθεσινή πυρκαγιά, σε πολλές περιπτώσεις οι φλόγες θέριευαν λόγω των ακαθάριστων οικοπέδων

Οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρησμό κατήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας. Όπως είπε «υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες. Οι ανακριτικές αρχές της πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στην Βάρης Κορωπίου, ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπιά»

Ξηρασία, μελτέμια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι ένα μείγμα πολύ επικίνδυνο για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση μιας πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας για σήμερα Πέμπτη σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς – κατηγορίας 4 – βρίσκονται οι Νομοί Κορινθίας Αργολίδας Αττικής, Βοιωτίας και ένα τμήμα από τα κεντρικά έως τα νότια της Εύβοιας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…