Πότε ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Η έκπληξη στην τελετή έναρξης

Πότε ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Η έκπληξη στην τελετή έναρξης

Πότε ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Η έκπληξη στην τελετή έναρξης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

Το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά μετά τη διοργάνωση του 1900 και του 1924. Μάλιστα, το Stade de France που είναι το μεγαλύτερο στάδιο της Γαλλίας με χωρητικότητα άνω των 80.000 θέσεων, θα χρησιμεύσει ως το κεντρικό στάδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 θα αρχίσουν στις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Αυγούστου. Ακόμα, τα αθλήματα θα διεξαχθούν σε 17 διαφορετικές πόλεις της μητροπολιτικής Γαλλίας, αλλά και της Ταϊτής. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ESPN, το άθλημα του σέρφινγκ θα γίνει στη Γαλλική Πολυνησία, δηλαδή περίπου 15.715 χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Η πρωτοποριακή τελετή έναρξης

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου στην «καρδιά» της γαλλικής πρωτεύουσας, δηλαδή κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των θερινών αγώνων που η τελετή έναρξης δεν θα πραγματοποιηθεί μέσα σε στάδιο.

https://youtube.com/watch?v=08ITDHUaSag%3Ffs%3D1%26wmode%3Dtransparent

Το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι είναι «Ανοιχτοί Αγώνες» αι αντιπροσωπεύει τον στόχο της διεξαγωγής πιο υπεύθυνων, ισότιμων και θεαματικών αγώνων. Η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 οι Φρύγες σε μπλε, λευκό και κόκκινο χρώμα [σ.σ. τα χρώματα της σημαίας της Γαλλίας] και βασίζονται στο σχήμα και στη μορφή του παραδοσιακού κόκκινου υφασμάτινου σκούφου. Το καπέλο αποτελεί σύμβολο ελευθερίας για τη Γαλλία σε όλη την ιστορία της χώρας.

https://youtube.com/watch?v=-kMiJ41ZdSM%3Ffs%3D1%26wmode%3Dtransparent

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Τα σπορ, οι χώρες και οι αθλητές

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι θα εκπροσωπηθούν συνολικά 206 χώρες. Ακόμα, θα συμμετάσχουν περίπου 10.500 αθλητές και αυτή η διοργάνωση θα είναι η πρώτη που θα έχει ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών συμμετεχόντων, σύμφωνα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Επισημαίνεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 θα περιλαμβάνουν 45 διαφορετικά αθλήματα, εκ των οποίων τα 41 θεωρούνται βασικά ολυμπιακά αθλήματα. Αναλυτικά, το ολυμπιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει 329 αγωνίσματα με μετάλλια – από αυτά, τα 28 είναι σε βασικά αθλήματα ή σε αθλήματα που αποτελούσαν μέρος τόσο των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016 όσο και των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…