Πάτρα – Είχαν μετατρέψει τα παιδιά τους σε ζητιάνους – Συλλήψεις τεσσάρων γυναικών

Πάτρα – Είχαν μετατρέψει τα παιδιά τους σε ζητιάνους – Συλλήψεις τεσσάρων γυναικών

Πάτρα – Είχαν μετατρέψει τα παιδιά τους σε ζητιάνους – Συλλήψεις τεσσάρων γυναικών

||

Δυστυχώς, τα παιδιά στους δρόμους που επαιτούν ή πωλούν μικροπράγματα έχουν αυξηθεί. Κάποιοι, πίσω απ’ όλο αυτό θησαυρίζουν.

Μία τέτοια περίπτωση, ήρθε στο φως της δημοσιότητας,  με τέσσερις γυναίκες από την Βουλγαρία, οι οποίες συνελήφθησαν χθες Τετάρτη, ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία του κέντρου και περιφερειακά της Πάτρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Ασφάλειας Πατρών.

Οι τέσσερις Βουλγάρες είχαν αναγάγει την επαιτεία σε επάγγελμα και μάλιστα αρκετά κερδοφόρο.

Μαζί τους, όμως, βρέθηκαν συνολικά επτά ανήλικα μεταξύ των οποίων ένα μωρό 9 μηνών (!) και το μεγαλύτερο 7 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, στην κατοχή τους βρέθηκαν 4.200 ευρώ, ποσό προερχόμενο, από το υστέρημα πολιτών που αυτές τις Άγιες Ημέρες, στη θέα παιδιών ή γυναικών με βρέφη στην αγκαλιά να ζητιανεύουν, άπλωναν το χέρι τους προσφέροντας χρηματική βοήθεια.

Κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων

Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε, ότι οι τέσσερις Βουλγάρες ηλικίας 22,28, 32 και 44 ετών, που κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων, έκαναν την εμφάνιση τους στην πόλη το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από τις αρχές Δεκεμβρίου. Σε καθημερινή βάση από το πρωί μέχρι το βράδυ, έστελναν έξω από εκκλησίες και σε κεντρικά σημεία της Πάτρας, για επαιτεία τα μεγαλύτερα παιδιά υπό την διακριτική επίβλεψη τους, ενώ και οι ίδιες έβγαιναν για «δουλειά» προκαλώντας τον οίκτο και τη συμπόνια, έχοντας ως «δόλωμα» τα μωρά.

Τα παιδιά παραλήφθηκαν από τους υπεύθυνους του Συλλόγου το «Χαμόγελο του Παιδιού» και κατόπιν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων που θα υποβληθούν, αναμένεται να μεταφερθούν σε δομή φροντίδας ανηλίκων.

Οι συλλήψεις έγιναν επί της οδού Μαιζώνος πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελίστριας, στην Ερμού έξω από γνωστό πολυκατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, στην Κορίνθου στο ύψος της Πλατείας Γεωργίου κοντά σε ΑΤΜ και στη συμβολή των οδών ΝΕΟ Πατρών- Κορίνθου και Διγενή Ακρίτα.

Οι συλληφθείσες σήμερα Πέμπτη, πρόκειται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πατρών, αναφέρει το in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…