Παπαθανάσης – Δεν θα κλείσει η οικονομία – Καμία σκέψη για click inside ή click away

Παπαθανάσης – Δεν θα κλείσει η οικονομία – Καμία σκέψη για click inside ή click away

Παπαθανάσης – Δεν θα κλείσει η οικονομία – Καμία σκέψη για click inside ή click away

||

Ο κοροναϊός συνεχίζει να δηλώνει «παρών» στη χώρα, με τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις των τελευταίων ημερών να χτυπούν «καμπανάκι» στους ειδικούς. Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, η κυβέρνηση παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες ένα νέο «πακέτο» μέτρων που αλλάζει τις ζωές όσων δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου του 2022.

Τα μέτρα αυτά σχολίασε σήμερα (26/8) ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε τι θα ισχύσει στο λιανεμπόριο και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο να επανέλθει ούτε το click inside αλλά ούτε και το click away.

«Το λιανικό εμπόριο ήταν από τους πρώτους τομείς που εφαρμόστηκαν μέτρα», είπε αρχικά και σημείωσε πως ήταν περιορισμοί για μεγάλο διάστημα και μερικά από τα μέτρα αφορούσαν στη χρήση μάσκας και στα άτομα που θα έμπαιναν σε ένα κατάστημα.

«Το λιανεμπόριο δεν αφέθηκε χωρίς να υπάρχουν μέτρα. Από εκεί και πέρα η κίνηση του να μπούμε σε ένα σούπερ μάρκετ ή να πάμε να ψωνίσουμε με τα μέτρα, με τη χωρικότητα που επιτρέπεται, με τη μάσκα, είναι ασφαλής και επομένως θα συνεχίσουμε έτσι», τόνισε.

«Δεν θα κλείσει η οικονομία»

Σε ερώτηση για νέα μέτρα στο λιανεμπόριο, αποκρίθηκε: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι καμία σκέψη για click inside ή click away γιατί φάνηκε ότι και από το δεύτερο κύμα, η λειτουργία του λιανικού εμπορίου με τους επιχειρηματίες του κλάδου να λειτουργούν υποδειγματικά, δεν επιβάρυνε τη διασπορά. Έχουμε πολύ λειτουργία τόσο του λιανεμπορίου όσο και του τουρισμού».

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν θα κλείσει η οικονομία. Από εκεί και πέρα παρεμβάσεις και ορισμένες κινήσεις σε σημεία με αυξημένη θετικότητα, συμβαίνει και θα συμβεί και στο μέλλον. Δεν υπάρχει κλίμα διχασμού», συμπλήρωσε.

«Το εμβόλιο το πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος»

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης έκανε ειδική μνεία στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την απόφαση που θέλει όσους δεν εμβολιάζονται να μην συνεχίζουν στην εργασία τους. «Μέσα σε ένα νοσοκομείο δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος που έχει ιδιαίτερη ανάγκη και να έχει έναν γιατρό που δεν είναι εμβολιασμένος», είπε.

«Το εμβόλιο το πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος ώστε ο καθένας να το κάνει. Γιατί να πληρώσει 80 ευρώ ενώ μπορεί να κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί ακόμα και σήμερα, δωρεάν από το κράτος;», προτάσσοντας πως «η Πολιτεία δεν θέλει κανείς να χάσει τη δουλειά του», κατέληξε.

in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…