Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Δράσεις ευαισθητοποίησης οργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Δράσεις ευαισθητοποίησης οργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Δράσεις ευαισθητοποίησης οργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη, ο Δήμος Χαλανδρίου, μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας αλλά και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών οργανώνει σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν το Σάββατο 4 Μαρτίου με δράση ενημέρωσης στο κέντρο του Χαλανδρίου. Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) και της δημοτικής παράταξης «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» διένειμαν φυλλάδια με πληροφορίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας.

Στις 6 Μαρτίου οργανώθηκε διαδικτυακή ενημέρωση για τα μέλη των ΔΕΠΙΣ Βόρειου Τομέα, σχετικά με το περιεχόμενο της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης που αφορά στην πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

«Ενδοοικογενειακή βία και σχολείο»

Στις 15 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί εν νέου το διαδικτυακό σεμινάριο, με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία και σχολείο – Ο ρόλος του/της εκπαιδευτικού για την αντιμετώπιση του φαινομένου», από τις 12.40 – 14.10, σε συνεργασία με την Α΄ – Γ΄ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας και τον σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Περικλής».

Θα μιλήσουν οι:
• Γιώργος Νικολαΐδης, ψυχίατρος, διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού
• Μιρέλα Παπαχλιμίντζου, νομικός, στέλεχος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Χαλανδρίου

Στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που θα παρακολουθήσουν την επιμόρφωση, θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα θέματα βίας θα πραγματοποιηθούν, από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, και στα ΚΑΠΗ του Δήμου Χαλανδρίου.

Τέλος, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου έχει προγραμματίσει εκ νέου κύκλο συναντήσεων ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των αξιωματικών των αστυνομικών τμημάτων Βορειοανατολικής Αττικής, αναφορικά με ζητήματα έμφυλης βίας, το νομικό πλαίσιο που τα διέπει και τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών. Οι ενημερώσεις θα ξεκινήσουν από το Α.Τ. Χαλανδρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…