Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας: Βασικό εργαλείο για τους Δήμους

Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας: Βασικό εργαλείο για τους Δήμους

Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας: Βασικό εργαλείο για τους Δήμους

Χρήσιμος οδηγός και ίσως το πιο βασικό εργαλείο που θα βοηθήσει τους δήμους να προχωρούν με πιο γρήγορο ρυθμό τις αναγκαίες αλλαγές, ξεπερνώντας τις γραφειοκρατικές αδυναμίες, καθίσταται ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) στους ΟΤΑ.

Αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει οργανωμένα και αποτελεσματικά ένας δήμος, καθώς ο Οργανισμός καθορίζει τις αρμοδιότητες των δημοτικών υπηρεσιών, την οργάνωση και διοίκησή τους καθώς και τη στελέχωσή τους.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια ενημερωτικής Ημερίδας για τους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων που διοργάνωσαν στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στο Πανόραμα η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) με την ΚΕΔΕ και την Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Στην Ημερίδα, παρέστησαν ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Γιάννης Γούπιος, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννης Σάββας, στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, γενικοί γραμματείς δήμων, ειδικοί σύμβουλοι δήμων, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των ΟΤΑ.

Στην τοποθέτησή του από το βήμα της ημερίδας ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου, έκανε λόγο για μια πανελλαδική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας η ΕΕΤΑΑ, η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔΚΜ οδήγησαν στα “θρανία” υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη των δήμων, προκειμένου να ενημερωθούν για τη σημασία που έχει αυτός ο πρότυπος κανονισμός για τη λειτουργία τους.

«Είναι μια σημαντική επιστημονική προσπάθεια που έχει κάνει η ΕΕΤΑΑ, γιατί ένας επικαιροποιημένος και σύγχρονος ΟΕΥ, επηρεάζει θετικά κάθε δήμο ως προς το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης, το εργασιακό περιβάλλον και την αποτελεσματική λειτουργία» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα το υλικό αυτό θα διανεμηθεί στους δήμους, ώστε με τις κατάλληλες προσαρμογές να έχουν πάντα στη διάθεσή τους έναν επικαιροποιημένο, σύγχρονο κανονισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Ο ΟΕΥ, συνέχισε ο κ. Καϊτεζίδης είναι ίσως το πιο βασικό εργαλείο για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένας δήμος.

«Για μας ο Οργανισμός είναι το Κανονιστικό μας Δίκαιο, το Σύνταγμά μας, κάτω από την ομπρέλα του οποίου λειτουργούν οι δημοτικές υπηρεσίες. Για αυτό θέλουμε πάντα να είναι σύγχρονο, επικαιροποιημένο και να καλύπτει τις ανάγκες των δήμων μας. Δήμων που επιζητούν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, καθώς όλοι είμαστε ενταγμένοι στην ευρωπαϊκή λογική της αυτοδιοίκησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…