Ομάδα Πυροπροστασίας Enduro δημιούργησε ο δήμος Πεντέλης

Ομάδα Πυροπροστασίας Enduro δημιούργησε ο δήμος Πεντέλης

Ομάδα Πυροπροστασίας Enduro δημιούργησε ο δήμος Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης προχώρησε στη σύσταση μιας ειδικής μονάδας επίβλεψης και ελέγχου του βουνού μας, την Ομάδα Πυροπροστασίας Εντούρο Πεντέλης. 

Χθες το απόγευμα, σε μία σεμνή τελετή ανάμεσα στα μέλη με τα οποία πρωταρχικά συστήθηκε η ομάδα, τη Δήμαρχο Πεντέλης Νατάσσα Κοσμόπουλου και την υπεύθυνη του Κέντρου ΕΠΙΧειρήσεων του Δήμου Πεντέλης Κέλλυ Διακομανώλη, η ομάδα βρέθηκε για πρώτη φορά στην, εδώ και χρόνια, πίστα Motocross στο νταμάρι του Μαλτέζου, ανακηρύσσοντας τη λειτουργία της ως επίσημο μέλος της Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης.

Τα μέλη της ομάδας, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα κάθε σπιθαμή του βουνού, θα κληθούν να εποπτεύουν εκ των έσω τα δύσβατα σημεία της Πεντέλης, έχοντας τη δυνατότητα να κινηθούν στους κακοτράχαλους δρόμους του βουνού μας, αλλά και να επέμβουν σε δυσπρόσιτα σημεία του.  Η αποστολή της ομάδας είναι να παρακολουθεί και να καταγράφει τις κινήσεις που γίνονται στο βουνό αλλά και να επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση περιστατικού, ώστε να βοηθά στην καταστολή της όποιας απειλητικής ενέργειας και δράσης.  Εκτός αυτού, η ομάδα έχει τη δυνατότητα να καθοδηγεί τις τακτικές δυνάμεις της πυροσβεστικής στα δυσπρόσιτα μέρη, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τη συγκρότησή της σε σώμα και την ένταξη της στους Εθελοντές της Πεντέλης χαιρέτησε η ηγεσία του Δήμου, ενώ η Rise Custom Wear χορήγησε με προθυμία τις μοναδικές εμφανίσεις που την κάνουν να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.

Η πρωτοβουλία πάρθηκε από το σύμβουλο της Δημάρχου Λευτέρη Μανιαδάκη ο οποίος και δήλωσε:

“Η προστασία του βουνού επιβάλλεται πρωταρχικά από τους ανθρώπους που το αγαπούν και στο σέβονται.  Όσοι ασχολούνται με το enduro στο βουνό μας έχουν μάθει να κινούνται με σεβασμό στη φύση και έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά με τις ενέργειες τους.  Είναι αρκετές οι φορές που έχουν συμβάλει στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών, στον καθαρισμών σημείων που οι ευκαιριακοί επισκέπτες αφήνουν ακάθαρτα αλλά και στη διάσωση τραυματιών και ανθρώπων σε ανάγκη.  Θεωρούμε μεγάλη τιμή την αποδοχή των μελών που σύστησαν την ομάδα και ξέρουμε ότι θα κάνουν το καλύτερο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και την επιτήρηση του βουνού μας εκ των έσω.”

Η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου που παραβρέθηκε  με την κόρη της στην τελετή δήλωσε:

“Μια ακόμη πρωτοποριακή κίνηση του Δήμου Πεντέλης έλαβε σάρκα και οστά.  Πιστεύουμε στην τεχνολογία, αλλά πάνω απ’ όλα πιστεύουμε στον άνθρωπο.  Η αυτοπροστασία του βουνού μας μέσω των ανθρώπων που το βιώνουν καθημερινά είναι μονόδρομος.  Ευχαριστώ όλα τα παλικάρια που επανδρώνουν την ομάδα και τους εύχομαι να είναι ασφαλείς στη μάχη που έχουμε μπροστά μας αυτό το καλοκαίρι.”

PENDELIENDURO1 Ομάδα Πυροπροστασίας Enduro δημιούργησε ο δήμος Πεντέλης
Ομάδα Πυροπροστασίας Enduro δημιούργησε ο δήμος Πεντέλης 2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…