Ο θεσμικός και πολιτικός κατήφορος της κας Δούρου δεν έχει τέλος

Ο θεσμικός και πολιτικός κατήφορος της κας Δούρου δεν έχει τέλος

Ο θεσμικός και πολιτικός κατήφορος της κας Δούρου δεν έχει τέλος

Με ψέματα προσπαθεί να καλύψει την αποδεδειγμένη πλέον διοικητική και δημοκρατική της ανεπάρκεια, όσον αφορά το έργο ανάπλασης του Φαληρικού
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Δύναμη Ζωής με επικεφαλής την πρώην περιφερειάρχη Αττικής και υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Ρ. Δούρου, με αφορμή την πορεία υλοποίησης του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού όρμου και την ολοκλήρωση των εργασιών των τριήμερων εργαστηρίων διαβούλευσης, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας, αποδεικνύει το πολιτικό αδιέξοδο της συγκεκριμένης παράταξης.
Οι 5 λόγοι που ενοχλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κα Δούρου.
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε από τη δημόσια διαβούλευση για το εμβληματικό αυτό έργο για 5 λόγους
Ο πρώτος λόγος, είναι γιατί απέδειξε το δημοκρατικό τους έλλειμμα και την αποστροφή τους στο δημόσιο διάλογο. Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, έδωσε το λόγο στους πολίτες, τους φορείς και τους Δήμους της περιοχής που εκτελείται το έργο, αναδεικνύοντας τη δημόσια διαβούλευση ως ζωτικό συστατικό για το σχεδιασμό ενός τόσο εμβληματικού έργου, όπως είναι η ανάπλαση του Φαληρικού Πάρκου. Κάτι που οι ίδιοι δεν έκαναν ποτέ στο παρελθόν, προφανώς γιατί δεν πιστεύουν στο δημοκρατικό διάλογο.
Ο δεύτερος λόγος που ενοχλήθηκαν, είναι γιατί αναδείχθηκε η διαχειριστική τους ανεπάρκεια και ανικανότητα να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, για την υλοποίηση του έργου. Η διοίκηση Δούρου επιχείρησε να εκτελέσει το έργο με πόρους της Περιφέρειας, που όμως δεν είχε στο ταμείο της, στερώντας ταυτόχρονα από τις υπηρεσίες την οικονομική δυνατότητα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έργα, που έχουν ανάγκη οι πολίτες και των άλλων Δήμων του Λεκανοπεδίου. Σε αντίθεση με τη διαχειριστική ανεπάρκεια της διοίκησης Δούρου, η σημερινή Διοίκηση του Γιώργου Πατούλη πέτυχε α) αφενός να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση από πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύψους 365.4 εκ. ευρώ, για την οριστική υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου και καθοριστικού έργου και β) ταυτόχρονα πετυχαίνει την επιστροφή 110 εκατ. ευρώ που μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί για την Α’ Φάση του έργου, τα οποία θα αξιοποιηθούν από την Περιφέρεια για άλλα αναπτυξιακά έργα και υποδομές και στους 66 δήμους της Αττικής.
Ο τρίτος λόγος που ενοχλήθηκαν , είναι οι θετικές αναφορές που ακούστηκαν από τα αρμόδια στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη συστηματική προσπάθεια που κατέβαλε ο Γιώργος Πατούλης και τα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας, προκειμένου να εγκριθεί η χρηματοδότηση του έργου. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Carsten Rasmussen, επισήμανε με τη δημόσια τοποθέτησή του κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης συγκεκριμένα πως : «Αν και πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στην Ευρώπη που θα αλλάξει τις ζωές των κατοίκων της Αττικής, στην αρχή ήμασταν διστακτικοί να το χρηματοδοτήσουμε, ωστόσο όταν είδαμε την πολύ σοβαρή δουλειά πού έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και προσωπικά ο κ. Πατούλης στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια, αλλάξαμε γνώμη» .
Ο τέταρτος λόγος που ενοχλήθηκαν , είναι γιατί η δημόσια τοποθέτηση του ευρωπαίου εκπροσώπου ακυρώνει και διαψεύδει όλα όσα συκοφαντικά υποστηρίζουν στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, περί εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων στην κατασκευή και λειτουργία του Πάρκου. Σε αυτό το θέμα ο C. Rasmussen ξεκαθάρισε πως μιλάμε για ένα ανοικτό, προσβάσιμο, ασφαλές και «πράσινο» πάρκο για όλους, που θα συγκαταλέγεται μέσα στα καλύτερα της Ευρώπης. Επιβεβαιώνοντας όσα υποστηρίζει όλο αυτό το διάστημα ο Γ. Πατούλης πως «Φτιάχνουμε ένα έργο με ορίζοντα όχι τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές , ένα πάρκο παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές των πολιτών της Αττικής».
Σε αντίθεση με τη Διοίκηση Δούρου, που ξεκίνησε το έργο λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2019 , χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και ώριμες μελέτες, καθαρά για προεκλογικούς λόγους, η σημερινή Διοίκηση του Γ. Πατούλη το εκτελεί στηριζόμενη σε ισχυρές βάσεις. Σε ώριμες μελέτες και εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Ο πέμπτος λόγος που ενοχλήθηκαν, είναι γιατί διαψεύσθηκε ο ανυπόστατος ισχυρισμός τους, πως τάχα το έργο ακόμη δεν έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση , άρα ουσιαστικά βρίσκεται στον αέρα. Η τοποθέτηση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ του Υπουργείο Ανάπτυξης Γ. Ζερβού, ο οποίος επισήμανε ότι «στόχος είναι το νέο Φαληρικό Πάρκο να γίνει ένας πόλος, ψυχαγωγίας, άθλησης και πολιτισμού», εστιάζοντας στη σημασία να κατατεθούν προτάσεις επί του σχεδιασμού απ΄όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, «με στόχο να φθάσουμε άμεσα στο αποτέλεσμα που επιθυμούμε», επιβεβαιώνει την οριστική έγκριση χρηματοδότησης του έργου.
Μπαίνουμε στην τελική ευθεία δημοπράτησης του έργου
Ένα Πάρκο , για όλους τους πολίτες
Τα γεγονότα διαψεύδουν τις Κασσάνδρες του ΣΥΡΙΖΑ και την υποψήφια βουλευτή του Ρένα Δούρου. Στη δική τους διαχρονική ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα , απαντάμε με έργο ουσίας
• Έχουμε ολοκληρώσει σχεδόν το σύνολο της Α’ Φάσης του έργου.
• Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση της β΄ φάσης του έργου, η οποία αναμένεται να γίνει στους επόμενους μήνες, ως τις αρχές του καλοκαιριού.
• Ολοκληρώνουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα συναρμόδια υπουργεία, για να μπορούμε σήμερα να ισχυριζόμαστε με βεβαιότητα πως τα καταφέραμε και πλέον είμαστε σε θέση να πούμε, ότι αυτό το έργο θα γίνει πραγματικότητα.
• Δεσμευόμαστε δημόσια πως αυτό το Πάρκο θα αποτελεί κληρονομιά όλων των πολιτών της Αττικής. Θα είναι ένα Μητροπολιτικό́ Πάρκο, ένας άπλετος δημόσιος χώρος υψηλής αισθητικής, η φυσική και ιστορική επαφή της πόλης με τη θάλασσα και η θέα της πόλης από τη θάλασσα. Ένας μοναδικός φυσικός και πολιτιστικός προορισμός που επανασυνδέει την πόλη με το θαλάσσιο μέτωπό της, ενώνοντας συμβολικά και λειτουργικά την Αθήνα με τον Πειραιά και την Ανατολική με τη Δυτική Αθήνα, με προοπτικές συνέργειας με όμορες μη τροπολιτικές χρήσεις. Ένα πάρκο για όλους τους πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…