Ο Αλέξης Σωτηρόπουλος, Δήμαρχος Βύρωνα, στην ‘ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ’

Ο Αλέξης Σωτηρόπουλος, Δήμαρχος Βύρωνα, προσκεκλημένος της Εβίτας Χρυσολούρη στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ της διαδικτυακής τηλεόρασης on camera.gr.

Ο κ. Σωτηρόπουλος, Δήμαρχος Βύρωνα, του Δήμου που γιορτάζει 100 χρόνια από την ονοματοδοσία του, είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη του και τις προκλήσεις που αναδύονται μέσα από τις νέες συνθήκες.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες φέρνουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των δήμων. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη για προσαρμογή και καινοτόμες λύσεις, ώστε ο Δήμος Βύρωνα να συνεχίσει να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις ανάγκες των κατοίκων του, παρά τις αυξανόμενες προκλήσεις.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης, στις βελτιώσεις των υποδομών, αλλά και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, σε μια περίοδο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο επίκεντρο των αλλαγών. Ο Δήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος δήλωσε αποφασισμένος να οδηγήσει τον Βύρωνα σε μια νέα εποχή προόδου και αειφόρου ανάπτυξης, παραμένοντας προσηλωμένος στις ανάγκες των πολιτών.
Η εκπομπή ήταν μια σημαντική ευκαιρία να αναδειχθούν οι τρέχουσες προτεραιότητες του Δήμου και να τεθούν οι βάσεις για τη μελλοντική πορεία της πόλης, που συνεχίζει να γράφει ιστορία, 100 χρόνια μετά την ίδρυσή της.

Δείτε στο facebook: https://www.facebook.com/watch/?v=1048832293615902&ref=sharing

Δείτε στο Youtube: https://youtu.be/fGGR6WS8mwQ

OnCamera.gr: https://oncamera.gr/o-alexis-sotiropoylos-dimarchos-vyrona-stin-politiki-pyxida/

—————————————————————–

Ο Βύρωνας, αποτελεί τον πρώτο αστικό προσφυγικό συνοικισμό της Ελλάδας. Άρχισε να δημιουργείται ήδη το φθινόπωρο του 1922, με την πρώτη άφιξη των Μικρασιατών προσφύγων στην Αθήνα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το πρώτο τμήμα του οικισμού χτίστηκε την περίοδο 1922-1923 από το Ταμείο Περιθάλψεως Προσφύγων και η αρχική ονομασία του ήταν Συνοικισμός Παγκρατίου. Το υπόλοιπο τμήμα κατασκευάστηκε από την Επιτροπή Αποκαταστάσεως Προσφύγων μεταξύ 1924-1926. Το όνομα Βύρωνας δόθηκε το 1924, με την ευκαιρία του εορτασμού των εκατό χρόνων από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι (19 Απριλίου 1824). Στον προσφυγικό οικισμό εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες κυρίως από τη Σμύρνη, την ευρύτερη Ιωνία (Ερυθραία, περιοχή Αϊδινίου, χωριά ποταμού Μαιάνδρου κ.λπ.), αλλά και την Καππαδοκία, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ανατολική Θράκη, Αρμένιοι κ.ά.. Αποσπάστηκε από τον Δήμο Αθηναίων, αποτέλεσε για λίγο ανεξάρτητη κοινότητα ενώ ήδη το 1934 έγινε δήμος. Γύρω από τον κεντρικό προσφυγικό οικισμό ιδρύθηκαν επιμέρους προσφυγικοί οικισμοί, όπως Νέα Βρύουλα, Νέα Αλάτσατα, Νέο Κορδελιό, Βυζάντιο, Φρυγία, Νέα Έφεσος, Νέα Ελβετία κ.ά..

ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ - CREATIVE PROJECTS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού διαρκείας, ενώ ο πρωθυπουργός συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ στις 16.30, λόγω της έντασης που έχει προκληθεί στη Μέση Ανατολή μετά τη βαλλιστική επίθεση του…

https://www.youtube.com/watch?v=3c7dbMKQMDk Ο Αλέξης Σωτηρόπουλος, Δήμαρχος Βύρωνα, προσκεκλημένος της Εβίτας Χρυσολούρη στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ της διαδικτυακής τηλεόρασης on camera.gr. Ο κ. Σωτηρόπουλος, Δήμαρχος Βύρωνα, του Δήμου που γιορτάζει 100 χρόνια από…

Εργαζόμενος που δούλεψε στο λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι μίλησε στο MEGA και κατήγγειλε πως τα μηχανήματα όχι μόνο ήταν τουλάχιστον 15ετίας αλλά τα περισσότερα ήταν μεταχειρισμένα και κλεμμένα από τη…

Σχετικά με τις δηλώσεις της Δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε Λουνα Παρκ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής αναφέρονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με το άρθρο 110…