Νόμιμα στις ΗΠΑ τα αυτόνομα οχήματα χωρίς τιμόνι

Νόμιμα στις ΗΠΑ τα αυτόνομα οχήματα χωρίς τιμόνι

Νόμιμα στις ΗΠΑ τα αυτόνομα οχήματα χωρίς τιμόνι

Οι προδιαγραφές ασφάλειας για την κυκλοφορία οχημάτων στις ΗΠΑ αλλάζουν ώστε να καταργηθεί η απαίτηση για χειριστήρια όπως το τιμόνι και τα πεντάλ σε πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) προχώρησε στην αλλαγή έπειτα από αίτημα που υπέβαλε τον περασμένο μήνα η General Motors, η οποία σχεδιάζει να δοκιμάσει σε δημόσιους δρόμους αυτόνομα οχήματα χωρίς χειριστήρια.

Οι υφιστάμενοι κανόνες που συντάχθηκαν πριν από δεκαετίες προβλέπουν ότι τα οχήματα «θα έχουν πάντα θέση οδηγού», επισημαίνει το Reuters.

«Για οχήματα που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για χειρισμό από ADS [αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης], όργανα ελέγχου που λειτουργούν χειροκίνητα είναι λογικά μη απαραίτητα» αναφέρει η NHTSA στον αναθεωρημένο κανονισμό.

Η υπηρεσία τονίζει ωστόσο ότι τα αυτόνομα οχήματα πρέπει να προσφέρουν στους επιβάτες τα ίδια επίπεδα ασφάλειας με τα συμβατικά.

Ο νέος κανονισμός προβλέπει ότι τα παιδιά δεν πρέπει να κάθονται στη θέση όπου κανονικά θα βρισκόταν ο οδηγός, καθώς η θέση αυτή δεν έχει σχεδιαστεί για την προστασία ανηλίκων σε περίπτωση σύγκρουσης.

Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που ένα παιδί καθίσει στη συγκεκριμένη θέση το όχημα δεν απαιτείται να ακινητοποιηθεί.

Η NHTSA διευκρίνισε επίσης ότι ο υφιστάμενος κανονισμός ήδη επιτρέπει την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων εφόσον διαθέτουν τιμόνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…